7 november 2015

WenngarnVinprovningOchLiteAnnat



Ja, herregud vad säger man efter att ha tillbringat ett dygn på vackra Wenngarn med släkt och goda vänner? Magiskt kanske passar bäst, eller varför inte superkul.
Wenngarn levererar som alltid och vinprovningen var fantastisk, så goda viner och så gott att äta. Skulle lätt kunna leva på antipasti och rödvin, kanske inte så hälsosamt men tokgott.

Vi började med incheckning, och installering i dom smakfullt vackert inredda rummen i nybyggda Hantverkshuset.
Snabbt tillbaka till hotellbaren för lite gott att dricka för dom som önskade innan vi gick i samlad trupp mot Slottet.
Där träffade vi Christopher, en mycket omtyckt guide som tidigare arbetat på Wenngarn. Han ställde upp en fredagskväll för att berätta valda delar av den oerhört intressanta historian som Wenngarn besitter. Så fängslande och spännande!

Efter det så var det då dags för höjdpunkten, självaste vinprovningen i vinkällaren. Åh, så fin familjen Gilck hade dukat och fixat till oss. Rolf och jag fick den stora äran att sabrera varsin flaska fin OCH god champagne.
Första gången för oss båda och jag trodde att man skulle ta i för kung och fosterland med vassa sidan av kniven som egentligen ska vara en sabel som var spårlöst på villovägar för tillfället.
Så fel jag hade, man ska ta det jätteförsiktigt med den ovassa sidan av kniven/sabeln. På tredje försöket fick jag i väg korken medans Rudolf såklart klarade det på första försöket.

Vinprovning var så trevlig och sommelier Hampus hade ett litet annat upplägg än tidigare gångerna vi varit på vinprovning. Vi hade fyra glas framför oss och Hampus hade således fyra flaskor som han pratade om, beskrev syra och doft, hur dom lagrats, druvsort m.m. Men vi visste inte vilket glas som var vilket, så det gällde att hänga med.
Satt och smuttade medans han pratade om vinerna. Något skulle dofta viol och ett annat doftade stall?
Lyckades  pricka in 2 av 4, Amaronen och Nebbiolon. Rudolf hade bara ett rätt så jag fick min revansch. Var så roligt och det blev en del skratt och givetvis diskussioner.
Strax efter 20.00 begavs sig hela patrasket mot Dammstugan.  Nu var det dags för ytterligare en son till till Åke och Eva, nämligen Viktor att bjussa på pizzaslicar och öl.
Dessa vedugnsbakade pizzor behöver ingen längre presentation, dom har jag tjatat om tidigare, många gånger.

Efter Dammstugan blev det barhäng på Hotell Anstalten en stund innan vi sa godnatt.
Somnade ganska ovaggad i Hantverkshusets grymt sköna sängar. Rudolf smög som en elefant i ett glashus in en halvtimme senare.

Lördagen började med god hotellfrukost, rundvandring på området med Rudolf i spetsen för att sedan avsluta med slottfika.

Tack kära släkt och vänner för en magisk kväll och dag tillsammans, det måste vi göra om.
Tusen tack till Eva, Åke, Hampus och Viktor som så oerhört professionellt, vänligt, generöst, rart, gulligt, gästvänligt och hundra adjektiv till som jag inte kommer på just nu tog emot oss och gjorde vår kväll så fantastiskt trevlig. Ni är bara för bra!

Slänger in ett gäng bilder i oordning som alltid.



 Rum numero 10, där trivdes jag


Gillar det marockanska klinkergolvet, snart i ett badrum nära dig.






















Guiden Christopher berättar och damerna tittar på takmålningar


 Mäh, kolla in det här! Ge mig mera, älskar dessa delikatesser.


 Öronen på skaft när sommelier Hampus pratar


Djup koncentration......


Godnatt Wenngarn

 

Glatt svänggäng! 

 
 

Afternoon tea idag på Slottet, 140:- och så prisvärt. Fråga Rudolf, tror han åt elva räksnittar.

 

Bittan shoppar loss i bageriet innan hemfärd till Nynäshamn, säkert färdkost.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar