11 november 2015

Ullaredsflyget!



Oj, vad jag vet att ni sitter och väntar på just det här inlägget. Ni är så nyfikna!
Kan säga att vi hade det fantastiskt kul! Allt flöt på enligt planerna och det var väldigt smidigt att flyga från Bromma med Ullaredsflyget. Just denna flight var dessutom premiärturen från Stockholm. Det tog oss ner snabbt, enkelt och det är ju alltid kul att flyga. Vi klev in på Gekås 12.20 och var typ klara vid 19.00. Middag intogs på Harrys mitt över gatan och det smakade fantastiskt gott, varsitt glas vin slog vi till på också. Somnade ganska ovaggade runt 23.00, fast jag sov fruktansvärt dåligt, knappt något p.g.a. min fot som verkar ha drabbats av någon inflammation i hälen. Den är röd, varm, svullen. ömmar och värker något så grönjävligt. Värre vid vila. Blir nog ett besök på Vårdcentralen imorgon. Wish me luck!

Dagen efter hade vi ytterligare ett par timmar till på oss innan bussen skulle gå 11.00 från hotellet.
Vi var lite oroliga för att den tillåtna bagagevikten inte skulle räcka till men det var ingen fara, vi hade till och med kilon kvar till maxvikten. Men såklart hade Anne varit smart och packat ner sin behändiga bagagevåg som vi redan dagen innan använt oss av för att veta hur vi låg till.
Okej, kan väl erkänna att jag hade velat haft med mig ett gäng By Rydenslampor som kostar en bråkdel på Gekås mot vanliga affärer. Men men det går fler tåg...

 Och nu blir det bildvisning:

Flygplan modell liten konservburk
Det serverades en liten macka, med betoning på just liten, kaffe, vatten och en gigantisk chokladbit.
Satt som en smäck!
 Kan säga så här....av alla lediga platser (det fanns några tomma säten till) i planet så valde Morgan att slå sig ner bredvid oss. Vi tjittjattade om allt emellan himmel och jord under den timmen resan tog.  Har alltid trott att den här killen var en ganska tyst person men nejdå, han snackade på och verkade trivas hos oss. Han pratade om avundsjuka, Gröna Lund, bilar, inviter från äldre tanter i 55 årsåldern (!??), nakenbad, Gröna Lund, hängmörad biff, öl, kändisskap, Gröna Lund, demensvård, försäljning av trosor till en präst, hans troende, aktier, Gröna Lund, leva i ensamhet, baksidan med att vara "kändis", livet på Gekås m.m.
Han sa när vi skulle gå av att han brukar försöka sitta bredvid tjejer (tackar!) som är singlar....hrmmmm?
Eftersom vi inte ville riskera att hamna i en jättekö vid incheckningen på hotellet och därmed missa shoppingtid inne på Gekås så ilade Anne likt en oljad blixt smidigt och snabbt ut från bussen. Såklart vann hon och vi checkade in först av alla!
Tror att hotellbokning anpassat rummen efter ålder. Dom såg väl att det var en lytt och halt  55-plussare ombord på planet och gav oss ett handikappanpassat jätterum med stora fönster i två väderstreck. Jäklars vad fint det var. Toaletten var gigantisk med uppfällbara armstöd så som en handikapptoa brukar se ut. Kändes tryggt. En spegelvägg längs hela långsidan av väggen gjorde att man såg sig själv i alla positioner, kändes så där.
Varsin exklusiv goodiebag och en shoppingbag av största modell väntade på oss på handikapprummet
l
Bra årgång på den kundvagnen
Olof fanns det alldeles för många av. Har totalt missat det där med Frost.
Jag må vara gammal men fortfarande otroligt barnslig. Det här var ett måsteköp!
Det mesta är förresten ett måsteköp på Gekås. Tror Stella kommer gilla bajset.
Som väntat var det såklart Stella som det handlades mest till. 
Den här klänningen var också ett måsteköp. Ljuvlig och nästan gratis.
 
Blev en del till henne förstås, men så behövs det också ombyten inför den kommande förskolestarten i januari.
Och vad är väl bättre med kläder som knappt kostar något och för den delen är precis lika bra som dom som kostar minst det tredubbla. Då gör det inget om ilskna fruktfläckar eller liknade biter sig fast, bara att kasta och köpa nya. Blev två fodrade regnställ, massor med leggings och haremsbyxor, klänningar, fyra pyjamaser, fodrade vintervantar, regnvantar, tre fuskpolos, många bomullströjor, tjockare tröjor, överdragbyxor och lite till. Tror hennes föräldrar blev nöjda. Stella blev i alla fall nöjd och mannekängade friskt på kvällen för oss.
Vidare köpte jag lite leksaker till Stella som hon ska få i julklapp. En ny Jamie Oliver stekpanna till Rudolf, underkläder till mig, fleecevantar, pysselgrejer till Stella vattenfärger, kritor, ritblock, kattgodis till Gustav, repleksak till Carlos m.m.  Kommer inte ihåg allt det enda jag är säker på att inte en endaste grej var ett onödigt köp. Sånt sysslar inte jag med.
 
Färdiga för idag!
 
Den ringlande långa kön till incheckningen på Halmstads minimala pytteflygplats.
 
Det här var en bråkdel av alla Gekåsbagar som väntar att lastas på planet. 
Som tur var märkta med olika nummer.
 
Flygningen hemåt gick fint den med trots bortfall av manlig fägring ombord. Stockholm från ovan med våra tre stora arenor på en och samma bild. Maffigt!

Efter 32 timmar på äventyr var vi hemma igen. Nöjda, glada, trötta och med lite mindre på kontot än när vi åkte.
Det här gör vi om Anne och då får du sitta närmast Morgan, jag lovar!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar