10 maj 2017

DiamanterOchESC-minnen








Onsdag idag och ikväll återgår jag till mitt ordinarie jobb. Har haft tre underbara dagar med dessa två små diamanter.

Carlos är väl den som tyckt det varit extra roligt eftersom han inte behövt varit ensam någonting.
Vi gått två ordentliga promenader varje dag också, något som igår gjorde honom lite trött som synes på första bilderna.
Stella gillar att jag hämtar henne. Hon blir jätteglad och har bråttom hem för den obligatoriska fruktstunden. Igår hade jag köpt physalis som hon till en början var lite skeptiskt till men sen åt hon med glädje.  Fast vindruvor och granatäpple är våra solklara favoriter. 

Någon annan som är en solklar favorit är väl ändå Robin Bengtsson. Jag har aldrig varit så säker som igår under semin att han skulle ta Sverige till final i ESC.

Såg ni eländet förresten? Herregud, sämre än sämst var väl mer eller mindre alla bidrag. Och alla dessa sömniga ballader, 14 av 18 bidrag var ballader. Kan man inte få lite hålligång någongång?

Minst dåliga tyckte jag Island, Grekland och Bulgarien var. Dom artisterna kunde i alla fall sjunga. Något som jag tycker borde vara en förutsättning i ett sånt här sammanhang.

Hoppas såklart att Robin tar hemma hela skiten, skulle vara underbart att återuppleva ESC på plats en gång till. Men jag är rädd att det blir någon totalt obegriplig segertippad låt som vinner som typ Portugal, jag fattade ingenting!
Har vi förresten hört Ukrainas vinnarlåt någongång sen den vann? Inte jag i alla fall däremot Australiens gick på repeat dagarna i ända.

 Tänk att det den här veckan är exakt ett år sen vi mer eller mindre bodde i stan och i Globen.
Roligaste veckan jag varit med om. Alla var glada, alla var trevliga, alla var uppåt och inte en tillstymmelse till hat, oro, våld eller annat. Bara kärlek i en hel vecka, ofattbart! 
Polisen gjorde inte ett enda ingripande under hela veckan, fatta! Förutom ett då, på Euro Club när Belgiens sångerska blev lite för överförfriskad och våghalsig och höll på att ramla ner från en balkong. Då fick hon skjuts till hotellet med farbror polisen.

För att liva upp minnet kommer här lite bilder.



Bästa platserna både på golvet i Globen och på röda mattan.
Måns och Petra! Vilka programledare!



EuroClub! Vilken makalös uppfinning! 
Här hängde vi varje dag både före och efter tävlingarna i Globen. Åt och drack gott hela tiden!
Vädret var dessutom fantastisk. Soligt och varmt till skillnad från nu när det snöar och är typ 2 grader.


Trots vårt hejande så tog sig inte Norge vidare från semin. Sverige var det enda nordiska landet förra året, kan bli en repris i år kanske. Norge och Danmark tävlar i morgon. Finland och Island gick inte vidare i går.


Varmkorv klockan 5.45 utanför Scandic Malmen där vi bodde. Omöjligt att lägga sig hungrig efter en finalkväll i Globen.


En trave fanbiljetter till alla sex kvällarna. Jovisst, kostade en slant men det var det värt. 
#YOLO


Hängde med Frasse!
 

 Vidare så kablades våra vackra fejs ut i etern till 220 miljoner tv-tittare, det var kul.  Vilken galet rolig vecka vi hade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar