21 maj 2017

WenngarnsBageri&Café



 I dag har jag för ovanlighetens skull besökt Wenngarn, var ju så länge sedan jag var där, haha!
Det har varit dom återkommande Trädgårdsdagarna i dagarna två denna helg så jag passade på att ta mig en tur. Dessutom jobbade Rudolf hela helgen så enda chansen att se honom var väl att åka dit helt enkelt. Vi bestämde dejt på världens bästa bageri/café klockan 11.00.
Tyckte det var väldigt lite besökare på Wenngarn men Rudolf sa att det tydligen var flera andra marknader i andra byhålor runt omkring. Det blev alltså konkurrens om besökarna.


Alltså detta bageri! Jag hoppas innerligt att det blir en succé för Christer och Maria som numera driver det i egen regi. Önskar dom ALL lycka till. Dom är bara så fantastiska! Allt är så fräscht och gott (har förvisso inte ätit allt även fast man lätt kan tro det)


 Idag blev det en god macka och två stora baljor med kaffe.


Inredningen! Exakt my cup of tea! Vid större event och från och med 1 juni kommer man alltså kunna fika i det gamla stallet som ligger precis bredvid bageriet.
Mysigt, svalt, rymligt, handikappanpassat och superfint..allting!  Och det bästa av allt, hundar är välkomna! I love it ❤


VILL HA! Skulle passa perfekt på våran så småningom nybyggda inglasade altan. Men Rudolf säger att den inte kommer få plats. Kollade på mio.se där grupperna är köpta och den fanns inte i lager längre. Runt bord, så mycket trevligare än ett rektangulärt, man ser och kan prata med alla sina bordsgrannar och slipper få nackspärr. Det har t.o.m Magdalena Ribbing sagt, och det Magdalena Ribbing säger är lag. Hon är bäst! I morse på Nyhetsmorgon pratade hon om bröllopstal. Vad man ska tänka på och vad man inte ska tänka på, det blev något att tänka på så att säga. Hualigen!


Man kan sitta utomhus också om man föredrar det. Bänken intill väggen snickrade Rudolf ihop på en kvart häromdagen. Maria ska pimpa den med filtar, fällar och kuddar.  Kommer bli superfint!

 

Wenngarns Bryggeri höll en liten information om hur deras verksamhet fungerar. Tog en smygbild såklart.
Sprang senare på Anne och hennes rara svärmor då blev det en kopp kaffe till tillsammans med dom, trevligt.

I natt ska jag jobba extra. Fattades folk och jag var inte sen att tacka ja, främst för att jag får jobba med Johanna, min favoritkompis.
Kommer innebära att jag missar Tre Kronors VM-final, känns trist men det är smällar man får ta. Får ju träffa Johanna istället och det är faktiskt lika roligt det om inte roligare.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar