30 maj 2017

TjohoooooLedig



Finns ingen bättre känsla än när man vet att en tiodagars långledighet är i antågande. För det är precis vad jag i morse klev på, 10 nätter och elva dagar LEDIGT.
Dessa långledigheter har en benägenhet att alltid infalla precis när man mest behöver dom. Känns så bra just nu att veta att jag inte behöver kliva in på jobbet förrän fredagen den 9 juni 21.00.

Ni vet redan hur kämpigt vi har det nu på jobbet, orken tar slut och psyket får sig en rejäl genomkörare av att ensam försöka förhindra mindre katastrofer och samtidigt se till att alla får en god omvårdnad. Just nu är det omöjligt och det känns tungt att veta när man går hem på morgonen at jag inte kunnat ge alla det dom behöver.

Men bara för att jag är ledig kommer jag inte att ligga på latsidan, en dag (minst) har jag bestämt att jag inte ska ha några måsten. Då blir det bara egentid här hemma. Ligga i soffan och glo planlöst ut i tomma intet.
Men några av dagarna kommer ägnas åt mamma som inte fått besök på flera dagar p.g.a att jag helt enkelt inte har hunnit.
Barnbarnen vill jag umgås med. Kanske till och med behöver hjälpa till någon natt eller dag om lillasyster flaggar för entré.
Ska försöka få till en lunchdejt med Erika på Wenngarns Gastropub och sen en massa praktiska saker som jag inte hunnit med.  I morgon ska åka till Bålsta och fixa pass och sen även hitta några uteblommor.
Blir inte så mycket till blomsterprakt i år eftersom vi inte kommer ha någon altan.

Nu hoppas jag det fortsätter regna så all pollen lägger sig, har haft tre mycket besvärliga dagar som pollenallergiker. Hatar det och varken allergitabletter eller ögondroppar fungerar nämnvärt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar