20 maj 2017

StellaPinnenWenngarnABBA



 I går hade Stella, Erika och jag ett par mysiga timmar på Wenngarn. Vädret var fantastiskt, det var 26 grader och strålande sol så glassen smälte fort.
Vi hälsade på dom tre nyinflyttade små grisarna som låg totalt utslagna i leran och sov. Trodde först dom inte var levande men vi såg att dom andades i alla fall och vi slapp således göra något återupplivningsförsök och det är vi glada för. Sen fick förstås Pinnen och hans fem getkompisar ett besök också, getterna gillar Stella. Hon pratar ofta om Pinnen.


 På Slottscafeét åt vi lunch. Dom har en enkel men trevlig och alldeles lagom våffelbuffé för endast 50:- där man får grädda sina våfflor själv och välja tillbehör.  Stella valde jordgubbssylt, vispgrädde och rosa strössel. Var skönt att sitta ute och vi hittade skön skugga under Sofias ek på baksidan av slottet.
Med gräddprickar på näsan, torkade vattkoppsprickar runt lilla munnen och mittbena på mormor blev det en busgroupie förstås.



Vi hittade morfar utanför bageriet (otippat!) och Stella hälsade på morfars alla jobbarkompisar som snabbt konstaterade att barnbarnet var så mycket sötare än sin morfar.
Nu var det  hög tid för glass och mera kaffe, Stella ville ha rosa glass men dessvärre fanns det ingen sådan för glassleveransen hade inte kommit än.  
Så istället bidde det den största struten som vi delade broderligt på. 



På eftermiddagen lämnade jag tillbaka barnet till sina föräldrar. Hon ville inte åka hem! Vi har haft så himla kul och hon är ett fantastiskt enkelt och lättsamt barn att ta hand om. Mycket skratt och bus har det varit.


Kvällen avslutades med bästa vänner i Enköping och Bachohallen. Show och dansgruppen Återsken hade 25-årsjubileum och firade med att sätta upp en hyllningsshow tillägnad ABBA.
Och som ABBA-fan var detta ett måste. Den var så bra! Tre timmar fartfylld show gjorde oss inte besvikna. I kväll kör dom sista föreställningen, synd för er som inte hunnit köpt biljetter.

Nu måste jag skynda mig till mamma, hon har kommit lite på undantag dessa dagar jag har haft Stella. Ville inte hälsa på henne då med ett vattkoppssjukt barn.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar