5 maj 2017

TackGodeGudOchJennieFörDessaLedigaDagar


Helt ärligt så var den här tiodagars långledigheten en utav dom mest avkopplande genom tiderna.
Känns som jag haft semester i flera veckor! Härligt och jag känner mig laddad för helgens jobb.
Kommer ta halva natten att läsa i Treserva vad som hänt och vad jag bör veta om våra boenden.

Skulle aldrig klara av och jobba natt och bara ha en långledig på ett par, tre, sju dagar.
Möjligen när jag var yngre men aldrig nu, man blir tröttare i och med åldern stiger, den bistra sanningen. Och då kanske någon trist och negativ läsare tycker att det är dags för mig att sluta arbeta på natten. Till er säger jag bara, nej det är det inte alls det. Jag har faktiskt aktivt gjort något åt saken.
Jag har gått ner i tid. Jobbar bara 71 % istället för 82 %, två nätter mindre och jag har fått den här underbara långledigheten. Så jag tuffar med glädje på ett par år till, men om det blir på Solängen eller något annat ställe återstår att se.


Parkerade bredvid min franska bils spanska kusin igår. LUL och LUL borde väl bli LULLUL. Jag tyckte det var kul, lullul, men så är jag ganska lättroad också.

 Kvällen räddad för Rudolf, Moppetidningens ankomst brukar betyda ett par timmar av tystnad från honom. Tyst är han ändå men nu blir det om möjligt ännu tystare.  Men vadå? Vilken liknelse, jag föredrar nog en hundvalp istället.


Gårdagens middag har jag tjatat om många gånger men igår blev den ännu godare än vanligt. Laxteriyaki! Som tur var så blev det en skvätt över så jag blir mätt idag med.

 

Idag är Carlos hos mig. Jogge lämnade honom strax efter 8.00. Vi började med att gå en långpromenad på nästan en timme.
Skönt att ha en långpromenad gjord eftersom det ska bli upp emot 20 grader idag, det blir för jobbigt för oss.
Han var så duktig! Träffade på en nyfiken hund som ville hälsa men Carlos dissade honom totalt och bara gick förbi. Han tyckte kanske han inte såg tillräckligt intressant ut.

Förresten har Rudolf också gått ner lite i tid. Från och med idag och alla andra fredag framöver kommer han vara ledig. Skönt för honom, idag är han nere vid båten och vattnar den. Tror inte det är för att han tror att den ska bli större direkt utan främst att den inte ska sjunka i morgon vid sjösättningen.  Det blir lätt många torra sprickor på gamla träbåtar under tiden dom ligger på land. Speciellt nu när det varit så varmt.

Satte kaffet i vrångstrupen i går kväll när jag tittade till på telefonen. Hade 6 missade samtal av Emilie och jag tänkte direkt att nu har vattnet gått.
Det visade sig att det bara var hennes telefon som blivit knäpp, två gånger hade hon ringt och vattnet hade inte gått som tur var.
 En månad kvar till BF, snart blir jag mormor igen och jag känner på mig att det blir en majbebis.


Jag älskar att ha något att se fram emot. I går bokade jag och Anne P en liten spontanresa där vi kommer få njuta av dessa läckerheter. Bilden är från förra gången Rudolf och jag gjorde samma resa.
Kommer bli så kul och GOTT!

Och till sist, sjukdomstatusen råder som följer: Förkylningen mycket bättre!
Tack för alla kryahälsningar! Nu kör vi jobbhelg, jippie!
 

1 kommentar: