30 oktober 2015

SenUpDate

 Lång dag idag. Var i gasen redan 6.00 i morse, pigg som en nydöd. Herrejäklar vad jag och tidiga morgnar inte går ihop! När jag kom tillbaka från Arlanda så var det hopp i säng på direkten, gick upp 11.00 utan att skämmas.
Fredagshandlingen med mamma gick som det brukar. Var mycket folk på Willys idag, antar att det beror på att vanligt folk jobbar halvdag eller kanske helt enkelt bara var lediga.
Hjälpte mamma byta gardiner i sovrummet och fixa lite annat innan snabbkaffet (urk!) intogs under tjatter, jubel och klagosång.

Blev bjuden på middag idag hemma hos Emilie och Jogge. Skulle ändå barnvakta en stund på kvällen medans Emilie åkte till Bromma och hämtade Jasmine. Jogge jobbade i kväll.

Stella var i högform som alltid, hon höll igång som vanligt och jag blir så glad av att få var en del av hennes liv. Emilie tyckte hon sa mormor idag, förstår den dagen då hon kommer ropa på mig...."mormor!" det kommer kännas härligt.


 Lite lätt skeptisk inställd till kossan som låter. Låter man bli att trycka den på magen så går det bättre.


 Kocken på tå för att tillreda Dagens Middag, en Babbelgryta. Alla Babblarna hamnade i en kastrull och sen vispades det runt. En purjolök i tyg tillsattes också innan mormor fick smaka.


 No hands, no hands!


Stellas nya rum har blivit så fint. Tycker att just barnrum ska inredas utifrån barnens behov och utveckling. Inte för att det ska se snyggt ut ur inredningssynvinkel. Ett barn behöver utveckla sina sinnen med färger, roliga utvecklande leksaker som låter, lär och stimulerar. Inte låta gulligheten gå före funktionaliteten.

Minns att jag läste på kändisblogg en gång att parets lilla babyn fått en musikmobil i färgglada färger i present.  Den mobilen i grälla färger var paret bara tvungen att byta till en mer passande i grå färgskala för att det inte passade in i deras stilrena inredning som enbart gick i bara ljusa gråtoner.
Herregud! Ska barnet ligga och glo på en musikmobil i en grå färg som dom knappt kan se bara för föräldrarna sätter sitt vackra hem i fokus före barnets utveckling. Galet!

Nu ska jag sova, i morgon är det en spännande dag. Discobrunch på Börsen tillsammans med Emilie och Jasmine och just ja, Alcazar kommer också tydligen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar