24 oktober 2015

VirrpannorYraHönsNattjobb



Hej Lördag!

Knappt vaknat efter en förhållandevis händelserik natt på bästa jobbet.  En sak ångrar jag mig efter mina dryga 30 år inom demensvården, jag skulle skrivit ner allt jag varit med om, alla roliga samtal jag haft med dom boende, alla aggresssionsutbrott och elakheter man har fått slängt på sig, alla frågor man försökt svara på m.m.
Skulle lätt kunna skriva en bok med titeln; "Mitt liv som undersköterska bland likasinnade virrpannor"
Senaste veckan har jag bl.a sanerat ett rum från myror, ringt polisen för att en väska var stulen, letat efter en sexårig son som inte kommit hem från skolan och i värsta fall skulle kunna bli antastad av en sån där....bög (?!), letat efter ett par skidor i en liten handväska, sagt minst 20 ggr "godnatt, nu ska jag också gå och lägga mig, det är mitt i natten", lugnat en orolig dam att vattnet går att dricka på detta resmål, svarat på frågan om vad detta hotell heter, fått berättat att Bålsta numera inte ligger i Bålsta utan är flyttat till Stockholm, jag har förklarat att tågen/bussarna har slutat gå för dagen och att vi sover på saken m.m.
Sen att Josephine blev kallad för groda med stora bokstäver häromnatten gör ju bara arbetet lite skojigare. 

Det är tungt, jobbigt, ansvarsfullt, krävande men också såklart kul, givande, spännande, intressant och med många härliga glädjespridare. Annars hade jag aldrig orkat jobbat så länge som jag gjort med demenssjuka. Fast frågan är hur länge man orkar?

I natt ska vi dessutom jobba en jävla timme mer, det känns, jag lovar! Fast helt galet fantastiskt så får vi från och med i år betalt för denna extratimme, bravo! Har vi aldrig fått tidigare utan det har då hetat att det jämnat ut sig vi sommartidsomställningen. Fast då kanske det var ett annat nattgäng som arbetade.

Nu till något helt annat. Jag har gjort en pekbok till Stella en dregelvänlig sak som tål hårda tag. Hade tänkt ge henne den i julklapp men som vanligt kan jag inte hålla mig så hon fick den igår. Tror hon gillade den, alla hennes favoriter var med i boken utom farmor och farfar för dom hade jag inte bra bild på.


Totalt 18 bilder tror jag det var, här kommer några:


Klart att gudmor Emeli och Tommy fick vara med på ett hörn.
 
Jag beställde den från  http://www.lookibooki.se/


Nu ska det strax bli middag här hemma, Rudolf stökar i köket och jag tittar på. Bra arbetsfördelning.





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar