18 oktober 2015

HärligSöndag

Haft en toppensöndag tillsammans med alla mina gosefisar i det härliga höstvädret. Saknade förstås Erika men hon är snart på ingång efter att ha tillbringat helgen på annan ort, annan ö och till och med ett annat land.
Gustav testar och godkänner sitt nya vinterboende.  Här kommer vi ha koll på honom när han sitter och vill in och såklart kommer han inte vara ute några längre stunder när vintern är här.
Carlos vilar ut på sin favoritfilt efter att vi gått en långpromenad på eftermiddagen.
Tanken var att Stella skulle sova lite välbehövlig eftermiddagssömn, men hon låg så nöjd i vagnen hela rundan. Men sen tio meter innan vi kom hem igen så somnade hon gott.
Duktiga kille pinnande på bra, trots att han på förmiddagen redan gått en långrunda. 
Han är en sådan bra kille!
Vi åt lunch ute i solen. Rudolf grillade lite otippat korv. Eller kåjjv som Stella säger. Haha, tänk att ett av hennes första ord är just kåjjv! Ganska passande i den här korvgillande familjen. Två korvar och ett bröd åt hon, helt galet vad duktig hon är på att äta.
Rudolf och Jogge satte i gång ölbryggningsmackapären för att brygga en testomgång öl. Tur att Jogge hjälpte till, instruktionerna var enbart på engelska och jag tror att det inte hade blivit riktigt lika bra om maken gjort det själv. Om två veckor är jäsningen klar och det är dags att tappa upp och provsmaka. Vem vet, kanske snart i en butik nära dig...haha. En storsäljare hoppas vi på.
 När Stella vaknat så var hon i sitt esse, herregud vad hon är rolig. Babblar, grimaserar, pratar, pussas, upptäcker, pillar, rör sig, dansar, leker, skrattar och är alldeles alldeles underbar. Inte en sur min, hon är glad jämt.
På bilderna ovan så har hon upptäckt lådan där vi bl.a har Gustavs mat och såklart så drog hon ut den minst tio gånger och gjorde kattljudet varje gång katterna på burkens lock syntes. Nu gör hon inte det sedvanliga  mjau-ljudet direkt utan mer ett skorrande ljud med plutande läppar. Samma ljud hon gör när man frågar hur katten, hunden, kossan, pippin OCH morfar låter. Så gullig!
 Carlos sov lugnt vidare trots lillasyster framfart, jag är glad att hon med knapp precision lyckas undgå att trampa på honom när hon likt en bulldozer drar fram över golvet.
 Söndagsmiddagen var supergod, till och med Stella smaskade glatt i sig av det långkokta kalvköttet med gnocchi. Sex timmar hade det långsamt puttrat på spisen och det blir så fantastiskt gott.
Men det har jag tjatat om tidigare.

Ny vecka i morgon, med massor med jobbnätter för mig, fem stycken för att vara exakt.  Kommer gå galant får jag hoppas.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar