4 oktober 2015

UppOchNerSöndag

 Så var det slut på den här helgen då, gick undan den med som helgerna brukar göra. Idag hade vi redan i går faktiskt kommit överens att åka till Örsundsbro och besöka deras återkommande Mickelsmässmarknad. Har inte varit där på säkert tio år, förr så åkte vi alltid dit.
Herregud vilken cirkus, trots vi var där tio minuter efter dom öppnade så var det en del med folk. Rudolf lider ju av syndromet "svårighet att gå långsamt" och har brått jämt stegade tjugo meter före i en jäkla fart så på knappt en timme hade vi gått igenom det mesta inklusive Iittala Outletbutiken som också ligger på området. Bra jobbat!
.
 
200:- gjorde vi av med, en ny plånka till Rudolf och en sopkvast till mig. Mest irriterande var alla dessa människor som har stackars hundar med sig in i folkmassorna, sen dom som röker. Var ett under att man inte fick en glödande cigarett i fejset, Gå åt sidan om ni nu är så himla röksugna! Sen är det förbaskat ofräscht att få rök på sig också för den delen.

 
 En skitig å valsade vi över
 Långa benet före. Som alltid!
 Ingen salami fick följa med hem.......
  ........ej heller några verktyg
 Var Åvallens vaktmästare full när han skulle krita planen? Hade aldrig hänt hemma på Bro IP under Hermans tid, garanterat!
 Efter språngmarschen på marknaden så blev vi förstås fikasugna, fikasugna på riktigt kaffe och Rudolf även sulten på en räkmacka. Fanns inga räkmackor att uppbringa på området vad jag kunde se så Rudolf styrde Renaulten mot stora metropolen Enköping.
På anrika Tammerfors Konditori vägrade vi fira Kanelbullens dag utan smackade i oss varsin trevlig räkmacka. Jag tog förstås en sån där latte till som var så varm så vi satt kvar halva eftermiddagen innan den tog slut.

Hemma igen och dags för powernap, skönt att sova en liten stund. Sen blev Rudolf sur, sur för att han tappat bort en papper med instruktioner hur man brygger öl i hans ölbryggningsmackapär.
Jag fick förstås skulden för det bortsprungna pappret men laddade snabbt ner ett nytt exakt likadant på Ipaden. Det dög inte, han ville ha ett papper....välkommen 2015 och kravla dig gärna upp ur gropen under stenen i skogen. Nu för tiden laddar man ner instruktioner på nätet, väx upp!

Så resten av dagen blev tyst och trist tills Erika kom hem och sen kom även Emilie, Jogge, Stella och Carlos. Då blev det färgfilm igen som grannen i Beck brukar säga. 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar