17 oktober 2015

TorskPåEnLördag?



Idag har vi inte legat på latsidan. Har jobbat på bra här hemma, plockat ordning på tomten, stängt ner altanen, slängt grejer på återvinningen, klippt ner buskar, lagat två maträtter, fikat med Ingrid och Micke, handlat lök och bananer, tvättat tre maskiner, städat badrummet, dammsugit och för att till sist äta en väldigt god parmesanpanerad torsk med ugnsrostade rotgrönsaker.

Fast Rudolf är nog den som har slitit mest (som alltid). Han har sedan länge haft 70 meter cortenstål legat och skräpat. För er som inte vet vad cortenstål/plåt är (som typ jag) så det alltså rabattkanter i stål. Man kan givetvis använda det till mer än rabattkanter och dom blir med tiden finare och finare och rostigare och rostigare. Eller som det står att läsa på Wikipedia:

Rosttrögt stål, cortenstål eller corténstål är namn för en grupp stållegeringar. Efter en tids exponering under vissa korrosiva förutsättningar bildas ett jämnt och tätt oxidskikt (patina) på stålytan.

Gillar speciellt ordet patina....mycket som har patina i det här huset mer än Rudolf, jag och 80-talstoaletten på nedre plan.

 Blir bra sen när våran robotklippare är på plats till våren, sen är det snyggt också. Fast gräsmattan ska tydligen dressas upp, fyllas ut, jämnas till så än är det inte klart men på god väg.
 Har mitt favoritrecept på långkok på spisen också. Långkokt kalvkött som ska koka i minst 6 timmar. Tänkte servera det i morgon i fall det kommer några på middag. Gnocchi och sallad till och det är så himla gott! En favorit i repris.
Fast det här gick inte av för hackor det heller, parmesanpanerad torsk med rotgrönsaker och en kall sås gjord av matlagningsyoghurt med vitlök och dill.  Oj, vad gott det var!
 Gustav har ätit ett helt paket torsk idag! Tror han kommer sova gott i natt, borde vara riktigt mätt i lilla magen.

Nu strax dags för premiären av Så mycket bättre, alltid lika spännande.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar