9 maj 2016

#ESCDagEtt


Godmorgon vänner!  Här kommer veckans första men inte sista rapportering med tilhörande bildexplosion från ESC-bubblan. Och precis som vanligt så är bilderna i oordning. Vi började absolut INTE med att dricka mojito på Fridays...lovar! Undrar fortfarande hur den stora mojiton var i storlek eftersom den på bilden är en liten?! Men förbaskat god var den kan jag lova.


Vi började dagens festligheter med lite mat och dryck på Catalina i Kungsträdgården. Var väl knappast dom vassaste i servisen som jobbade. Jag beställde en sallad utan valnötter men fick såklart en sallad med valnötter. Gör om gör rätt. Fanns inga bestick att tillgå heller och det var inte så att flickorna i personalstaben studsade av förtjusning och försökte lösa problemet.
Till sist fick vi i alla fall sätta oss och äta. Och min kyckling/chevresallad var väldigt god.
Strax efter 18.00 gick vi mot Euro Club där det skulle vara en röda-mattan-ceremoni där alla deltagande länder var på plats. Sverige kom naturligtvis först ut under jubel och klang.
Vi ackrediterade fick en egen fålla längst fram att stå i. Mycket folk var på plats, mycket press och mycket festligtheter. Skojigt!



 



Just ja, här kom den nyuppbyggda 80-meterstornet. Anne är lite skeptisk till byggnaden. Det byggdes upp så fort. Har verkligen alla skruvar dragits åt?  Hann dom det? Tror inte vi kommer åka upp, men många turisterna som översållar våra huvudstad tänkte definitivt inte på några lösa skruvar eller muttrar. Var kö hela tiden såg jag.

 


Våran egen lilla Frasse för dagen klädd i kostym och ingen mössa.


West Lifes Nicky Byrne. Vi hade turen att stå precis vid Litauens TV. Så alla artister stannade till för en snabb intervju och en selfie. Anne som har den absolut bästa mobilkameran av oss tokklickade på allt som rörde sig. Bra jobbat!


Vi har lite lustigt absolut noll koll på bidrag, artister, länder eller annat. Jag har inte hört en endaste låt mer än Sveriges och Norges. Vi lägger mer fokus på allt det roliga runt omkring, festligheterna och priserna i baren på Eurolub kan vi förstås utantill. Tror flickan klädd i Svamp Bob Fyrkantkläder kan vara Tysklands artist. Hon såg i alla fall ut att nyss ha fyllt 12 år.


Vitrysslands kille vill uppträda naken och med en levande varg på scen. 
Galning säger jag som djurvän. Blir förstår inget med det stolleprovet som tur är.


Farbrorn i mitten är med överallt. Kan inte han pensionera sig snart så jag får ta hans jobb?


OJ! Här kom den lokala pizzabagaren från Flempan eller är det möjligen Frankrikes artist?


Mums Mums


Arga leken börjar nu


Trio med Bumba från grannlandet Danmark får avsluta bildregnet. Vi har såklart massor med flera bilder men det får bli en annan dag. Nu måste tant vila så jag inte somnar under genrepet av Semi 1 ikväll i Globen.
Kom hem 1.12 i natt efter att röjt på dansgolvet på Euro Club. En sak konstaterade Anne och jag i går i alla fall. Besökarna, fansen, nördarna på och omkring festligheterna är minst 80 % MÄN!
Finns hopp alltså Rudolf!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar