29 maj 2016

UpDateSöndag


 I går tvingade jag (iaf nästan) Rudolf att vi skulle åka och hälsa på Familjen Gomez-Pettersson på eftermiddagen. Största anledningen var förstås att Jasmine och Andreas var på besök. Det var så skönt att "få komma ut" och se lite annat som t.ex barnbarn, barn och finfrämmat från Borås och Bålsta.
Emilie hade bakat rabarberpaj och det smakade fantastiskt gott. Stella visade stolt mojmoj vad hon fått i present av Jasmine och Andreas. Bl.a ett gulligt bowlingspel med djur. Carlos föredrog bollen som hörde till förstås. Även jag fick en fin blomma i rosa färger såklart. Tack rara ni, jag blev jätteglad!


Annars så tillbringar jag mest dagarna så här. Just på den här bilden så luftar jag benet. Jag får ta av mig, tack och lov, ortosen om jag sitter still med benet i högläge. Det är tur att jag har Gustav, han håller mig sällskap vid vilostunderna. Men han är fortfarande lite rädd för kryckorna när jag stapplar fram.


På kvällen kröp jag upp i soffhörnet med ett glas Barolo och min finfina vattenflaska från Tupperware.  Grymt nöjd med det inköpet, helt vattentät. Var mest skit på tv, inte ens det är skoj längre att glo på tv. Sov som en kratta ca fyra timmar, somnade om en stund framför Nyhetsmorgon.

Idag har det varit desto bättre. Mors Dag och middag här hemma med min mamma, Erika, Emilie, Jogge, Stella, Carlos och Owe. Fick en fin blomma av mina fina barn, tack gullisar!

Jogge hamnade som oftast vid grillen. Stella var helt galet rolig, skönt att få se hennes mimik och grimaser, höra henne prata/sjunga och få sitta och mysa tillsammans med henne. Idag var hon till en början blyg för Owe och gammelmormor och ville sitta på behörigt avstånd tätt intill mig i mitt knä, inte mig emot! 
Vi chansade och dukade ute på altanen fast det blev lite kylslaget för mamma efter ett tag så vi virade  in henne i en filt och satte på infravärmen.
Tror hon var mycket nöjd med dagen och hon fick en stor doggybag med sig hem också.

Måndag i morgon och en ny vecka. I morgon ska jag till frissan och få lite färg i mitt gråa hår. Owe är ledig och skjutsar mig. 
På tisdag kommer Eva, en fin kollega, som turligt nog nappade på mitt desperata inlägg tidigare där jag skrev att jag ville ha sällskap. Längtar!
Onsdag ska jag och Micke ut och åka. Han frågade redan förra veckan om jag ville komma ut en sväng men just den dagen hade jag ett möte hemma hos mamma med lite löst folk och var tvungen att tacka nej. Få se vart resan går, spännande.  
Torsdag, ännu inget bestämt. Hoppas på någon levande själ som vill hålla mig sällskap i alla fall en liten stund. 
På kvällen har jag bjudit in mig själv till Emilie och Jogge. Rudolf har en grej på kvällen på jobbet och kommer inte hem och lagar mat eller håller mig sällskap. Så trist! 
Fredag är det Sophiahemmet igen och sen är det helg,  jippie! Långhelg tydligen också. Dubbelgilla på den.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar