1 maj 2016

WenngarnWenngarnOchSåLiteWenngarn



Söndagskväll och dags att knyta ihop säcken och summera denna fartfyllda och mycket trevliga helg.
Jag har mestadels av min vakna tid tillbringat på min favoritplats, ni vet vilken, nämligen Wenngarn.
Kör ett mastodontinlägg med tillhörande bildregn.

FREDAGEN:

Klockan 17.00 så åt vi tillsammans med Eva och Åke Gilck och Lennart och Pia Heneskär middag på Dammstugan. Totalt 10 hungriga magar att mätta som inte visade sig vara någon match för Viktor.
Åke och Eva var lite försenade så vi roade oss med att hälsa på dom nyanlända getterna samt att åka Lennarts golfbil i väntan på dom.

När vi en halvtimme efter utsatt tid satte oss till bords så var vi riktigt hungriga. Vi började sedvanligt med lite förrätter. Råbiff och antipasti. Stella var överlycklig och åt med god aptit favoriten "mimmi" = salami och chevreosten gillade hon också den lilla läckergommen.


 Familjen Get solar sig.



Golfbilspremiär. Som tur var kom både bilen och den dyrbara lasten tillbaka oskadd

                                                                   
Men ni ser ju själva! Världsklass!


Stella åt en hel barnpizza och ville ha "mea" medans hon med stor precision slickade tallriken


Moule frites med aioli och sen var man tyst ett tag. Så otrolig gott!

Klockan 20.00 så tackade jag för mig och åkte till jobbet för sista natten denna vecka.
Kan villigt erkänna att jag hellre suttit kvar på Dammstugan med mitt trevliga sällskap och hunnit med kaffe och kanske en dessert. 


LÖRDAGEN:

Sov lite dåligt efter nattjobbet. Idag skulle mamma luftas på Willys. Allt gick hyfsat bra och jag hann till och med hem en snabbis för att duscha och byta kläder innan avfärd till Wenngarn igen.
Vi var bjudna hem till Åke och Eva på middag. Rudolf jobbade som ansvarig för valborgsmässoelden tillsammans med Lennart. Dessa två gamla veteranbrandmän är som ler och långhalm på jobbet.

Att bli bjuden på middag hemma hos familjen Gilck är en fröjd, det är som den bästa av alla  stjärnkrogar. Vilken mat vi fick, jag blev tårögd.


 Vitlöksbrödet framdukat, snart hugger vi in.


Till förrätt serverades en lax och sparrishistoria. 
Hittar snart inga flera adjektiv att berömma maten med. Kort och gott: Skitgott!


 Varmrätten bestod av något sagolikt mört och välsmakande kött, en potatisbakelse,
 rödvinssky och lite grönt, puh! Stjärnkrogen leverar!
 Jag var som Rudolf bilburen och hade alkoholfritt i glaset.


Dags för dessert, som visade sig vara helt klart i min smak.  Marinerade jordgubbar, hallon, blåbär, granatäpple och hemgjord vaniljglass. Här behövs inga ord, ni ser ju själva.


Fackeltåget på väg mot brasan.  


Blev lite bubbel vid brasan sen sjöng vi spontant Vintern rasat ut med 
blandad inlevelse och olika tonarter.


"Lilla" Atlas 12 år hittade en betydligt mindre och yngre bara 4 månader gammal kompis.


 Till sist en oskarp bild på brasan. Hör väl till att försöka fotografera brasan när det är valborg.
Vi var hemma vid midnatt tacksamma, glada, nyktra och framförallt mätta. Hade en superkväll som man alltid har hemma hos Eva och Åke. Kommer sakna dom som attan när dom inom kort återvänder hem till Kivik.
Blir lite längre för oss att åka när vi blir sugna på deras fantastiska mat men vi har redan bestämt att åtminstone en gång i sommar ska vi besöka dom.

SÖNDAG:

Rolf skuttade upp tidigt, sjösättning för M/S NAri idag. Jag klev också upp i hyfsad tid för att hinna göra mig klar innan Emilie, Jogge, Stella och Carlos skulle hämta mig.
På dagens schema stod....gissa?...Wenngarn förstås! Trädgårdsdagarnas andra dag med massor med skojiga aktiviteter. Bland annat den italienska bilutställningen. 
Det var Alfaklubbens årliga träff som tidigare alltid varit på Skokloster som från och med i år var flyttad till just Wenngarn. 

Det visade sig att vi var långt ifrån ensamma att ha samma mål. Vi satt i kö minst en halvtimme, var trafikstockning de luxe men till slut var vi på plats. Tur för Carlos som var lite i nödigaste och hade brått ut för att göra tvåan när vi parkerat bakom hotellet.
Stella hann somna och fortsatte så en bra stund i vagnen. Hon missade således alla fina italienska bilar som främst hennes far tyckte väldigt mycket om.
Tror att det slagits nytt besöksrekord idag på Wenngarn. Var hur mycket folk som helst och såklart jätteskoj.


Tror det var Stellas lyckodag idag, hela fanklubben på plats farmor, farfar, kusin Evelyn, mormor, mamma, pappa och Carlos. Saknade förstås Erika, faster Paola och kusin Stephanie och morfar såklart.





Det här blev min favorit!


Så mycket fina bilar alla från det vackra landet Italien.

 En till favoritbil, kanske i minsta laget men sjukt söt.


Ferrariklubben på plats 


Efter allt biltittande så började magen att knorra. Vi köpte oss varsin grillbuffétallrik för 120:-, smakade helt okej men kanske inte det godaste jag ätit. Mätt blev jag i alla fall.
Kaffe och glass till efterrätt och sen orkade vi med ett varv till. Lekparken näst på tur och senare getterna och grisarna.



Stellas glass slank ner under jubel. Kanske inget just den här allvarsamma bilden vittnar om. Men hon åt förstås med glädje och jag tror och vet hon kommer bli en riktigt liten glasstjej i Italien i sommar.

Summa summaro så har helgen varit en utav dom bättre. Jag är glad att ha fina vänner som gör mig glad (och mätt) och min familj är oslagbar.
Nu har jag fyra nätters jobb framför mig den kommande veckan och sen har jag åtta dagar Eurovisionssemester. Kommer bli så kul! Nu Johan Falk på televisionsapparaten, faktiskt en film jag inte sett tidigare. Rudolf sover sen länge i soffan i fall någon undrar.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar