5 maj 2016

EuroFanCafe12Points

I går blev det en extra snabb turbosovning när jag kom hem från jobbet. Hade annat så mycket viktigare saker att göra än att sova bort denna soliga dag. Anne och jag hoppade på pendeln mot stan strax efter lunch.
 Första stopp var Globen där vi efter liten förfrågan och förvirring hittade till rätt ställe. Ett ställe märkt Ackredtitering.
Fram med körkortet till pojken bakom disken och jag blev för ca 3,5 sekund lite orolig när han inte hittade mig i systemet.
Pojken ställde frågan "Vad ska du jobba med här?" JOBBA?! svarade jag glatt och en fråga undrande. Här ska inte jobbas, jag tänkte titta på, dricka rose och bara ha det trevligt i festivalyran. Då skrattade pojken och hans kollega. Såklart hittade han mig i ett annat system och jag fick mitt efterlängtade fanpass runt halsen. Lite som julafton kändes det som.
Nästa stopp var Euro Fan Café, vi hoppade på gröna linjen och klev av vid Gamla Stan. Tog en ganska lång omväg visade det sig innan vi kom fram. Ska kolla upp det där om eventuella genvägar från tunnelbanan till Skeppsbron. Jag är som ni redan vet en smula klen i foten och bör minimera mina steg.
Efter en rigorös säkerhetskontroll exakt som på Arlanda samt blippande av vårat nyss hämtade OGAE-kort så blev vi insläppta. Kändes otroligt tryggt med en sådan säkerhetskontroll.

I entrén blev vi vänligt välkomnade av volontärer iklädda rosa fina t-shirtar. En kille visade oss runt, berättade massa bra-att-veta-saker och vi kände oss fantastiskt välkomna. Gillade garderoben där dom än så länge tomma galgarna var rosa.


Haha, gillar den här bilden trots den är på mig. Men den visar verkligen Ewa i sitt rätta element.
Jag sitter stum (för en gångs skull!) beundrar mitt ackrediteringskort, Iphonen som alltid placerad i högernäven, härlig sallad, gott bröd, ett plastmugg fylld till bredden med rosé, sommarvärme, sol, uteterrass, sen lunch med fantastisk vän och det bästa fin utsikt över slottet. Kan det bli bättre?
Knappast!


Så otrolig fräsch och god sallad, endast 85:-. 
Kommer garanterat slinka ner flera liknande under nästa vecka.


Fanns mycket goda kaloribomber också. 


 Utsikten och läget är det heller inget som helst fel på. Än så länge är det väldigt lugnt med besökare på EFC. Men till helgen blir det med all säkerhet ett himla hallaballo. Jag längar redan till vårt nästa besök som är på söndag och sen fortsätter vi vårt festande under hela veckan. 
Mycket pendeltågsåkande blir det.....

 

På väg mot centralen hittade vi på en stor mäktig fågel som fick vara med på bild.
Sen var tanken att vi skulle ta ett glas vin på Scandic Continentals häftiga takterrass. Men vi gick därifrån, var totalt fullproppat med folk. Blev en latte-to-go från Starbucks istället, inte dumt det heller.

Nu gäller det att vila. Dagens utflykt var bara en provomgång,  nästa vecka är det på riktigt. Kommer bli så himla skoj!



2 kommentarer:

  1. Hm. Undrar om det inte är närmare att ta t-banan till Kungsträdgården och gå till Skeppsbron därifrån? Kan ju vara bra att spara några steg :)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset, ska genast kolla upp det.

    SvaraRadera