30 september 2015

HelaSverigeSkramladeIgår



Ingen missade väl den mastodonta välgörenhetsgalan på TV i går hoppas jag? Emilie, jag, Prins Carl-Philip, Prinsessan Sofia och ca 12 000 andra var på plats i ett utsålt Globen.
Vilken stämning, vilken kärlek det var bland alla dessa medmänniskor. Man kan lugnt säga att här fick man valuta för pengarna, ynka 195:.- kostade biljetterna och för det fick man alltså se och höra Sveriges artistelit i 4,5 timme!
Var fantastiskt bra! Programledare, eller det heter i detta fallet kanske konferencierer Filip och Fredrik tillsammans med Petra Mede kan ju inte bli annat än världsklass.
Ska man klaga på något så var det väl ljudet i Globen, lite svajigt och rasslig som alltid när man är där.

Mest jubel bland artisterna fick Alcazar, Carola, Petra Marklund och sen förstås den fantastiska Hans Rosling som förklarade på ett lättförståligt sätt vad denna pågående fruktansvärda flyktingkatastrof betyder i pengar och antal flyktingar m.m. Han fick såklart stående ovationer.
Marcus Krunegård höll även han ett fantastiskt brandtal och fick även han stående ovationer.

Jag var lite orolig innan vi klev in i Globen om man skulle bli matad med alla dessa bilder man sett på döda barn, ledsna barn, splittrade familjer och sönderbombade hus.
Som tur var så visades inget sådant, bara en liten snutt på jumbotronen innan galan började.

Dryga 40 miljoner samlades in, helt fantastiskt! Men som sagt det här var en punktinsats, kriget och flykten kommer fortgå vi får inte glömma det.

Sen var det trist att vårt val av sushiställe inte alls höll måttet, kan tyckas banalt i ett sammanhang som detta, men det var tråkigt att behöva slänga i sig maten på 10 minuter för att hinna inta sina platser i Globen en liten bit bort senast 18.45.
Vi blev alltså bortglömda på restaurangen, fick vänta 50 minuter och Emilie sa till tre gånger.
Ville kompenseras såklart och fick då generöst välja varsin läsk ur kylen som vi avböjde. När vi gick så ville servitriskillen ge oss varsin Loka Naturell, avböjde det med.


 Tog en del kort, att jag aldrig lär mig! Det blir inga bra kort med en Iphone på hyfsat lång håll och dunkel belysning. Det här var väl det minst dåliga!


Ber om ursäkt för min överkonsumtion av ordet "fantastisk" i detta inlägg. Hittade inget passande ersättningsord.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar