7 september 2015

Vardag



Japp, så var man inskriven i ledighetskommitén igen då. Åtminstone ett par dagar, känns bra.
Den här veckan jobbar jag bara en endaste natt, på torsdag. Onsdagen skulle jag jobbat men vi ska gå en utbildning på onsdagen och därmed blir jag alltså ledig den natten. Finemang!

Helgens arbete har för ovanlighetens skull varit förvånansvärt lugn. Såklart skönt men tiden går oerhört långsamt. Har varit så slut när jag kommit hem så jag somnat utan öronproppar och inte ens blivit störd av någonting trots både Rudolf och Erika varit hemma. Nu är väl kanske inte just dessa två dom som gör så himla massa väsen av sig såklart.
Dom är vana och drillade att trippa på tårna, prata med små bokstäver, stänga dörrar ljudlöst, inte skramla och helst inte använda kaffemaskinen (skoja) när jag sover välbehövlig skönhetssömn.

Jag vaknade vid 13 idag och kände mig färdigsoven, skulle kanske behövt sova någon timme till efter helgens minimala sömn men se det gick inte alls. Fick dessutom ett mms från Emilie där Stella hade fullt upp och laga mat i sitt lilla kök och jag var inbjuden.
Det var visst något med svamp eftersom hon öst ner alla mjuka leksakssvampar och grönsaker i en kastrull och ruskade runt.
Klart jag efter lite filintag åkte till Stella, en Stella som blev så glad när jag kom att hon nästan sprang emot mig i hallen. Mormorshjärtat svämmade över igen.

När jag kom hem fick jag en städryck av den enklare varianten. Undrar så när det stora städrycket kommer infinna sig, förmodligen aldrig.
Gick ett varv med dammsugaren, plockade grejer hit och dit, dammade av den ständigt dammiga svarta marmorbänken (väldigt fint med svart marmorskiva och svart granitkeramikgolv men satan vad allt syns), vattnade blommor och puffade soffkuddar.

Snart dags för middagsbestyr, idag makaroner och falukorv. Lite lagom upphetsande, orkar nämligen inte med att tänka ut något annat. Huvudsyftet är ändå att bli mätt och att det ska vara enkelt och gott. Tycker faktiskt makaroner är gott.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar