24 september 2015

UtFlyktTillFalKöping



I går var det tyst från mig härinne, beror på att jag varken hann eller orkade. Vi var nämligen på äventyr Rudolf och jag. Redan klockan 06.05, fem minuter efter planerad avgångstid, var vi på rull med Rudolfs jobbarbil.
Matsäck packad och kudde till mig för att försöka somna om. Kliva upp så där i ottan är inget för mig, tror jag vaknade till i Arboga där vi hade dagens första stopp.
Köpte kaffe på McDonalds och åt dom platsförpackade medhavda frukostmackorna i bilen medans vi tysta tittade på regnet.
Vi var på väg till Falköping av alla ställen, Rudolf hade sett en veteranmoppe på Blocket som han ville köpa.
Jag följde mest med för sällskap, jag gillar att åka bil och sen var det ju ett sätt att få tiden att gå (citat: mamma)

35 mil enkel resa, gick smidigt. Var framme redan strax efter 10.00. Vette fåglarna hur chauffören tänkte där, han hade bestämt tid med säljaren 12.00. Det innebar att vi hade kunnat sova åtminstone en timme till och åkt senare.
Nu fick vi i stället "göra stan" som visade sig gå ganska fort. Falköping var en väldigt söt liten stad med många gamla fina trähus, sånt som jag gillar.
Vi såg Storgatan, kyrkan, Systembolaget, Netto, Ica, klädbutiker, parkbänken med dom lokala alkisarna, lilla torget med en sprutande fontän. Det roliga var att nästan alla vi mötte hejade glatt, ovanligt och såklart väldigt kul.
Hittade även ett konditori som hette Nya Konditoriet, undra vad det var för fel på det gamla, det hittade vi aldrig?

För att få tiden att gå så gick vi in på kondiset. Vi drack varsin ordinär bryggkaffe, här fanns inga lattemöjligheter. Rudolf åt en leverpastejsmacka och jag njöt av resten av besökarna. Herregud vilken dialekt dom har där!
En dam satt och tjittjattade med sin väninna alldeles intill oss, hon berättade att Per flyttat nu, fått egen lägenhet i en liten håla (under en sten kanske?).
 Men dom hade varit tvungna att byta ut duschkabinen till ett större badkar eftersom duschkabinen hade spruckit när han duschade första gången. Han väger tydligen över 200 kg kraken.
Hon skrattade förtjust och väninnan med. Bra med information men stackars Per, han kanske också borde prova Viktväktarnas matkasse?
Vidare tyckte hon att årets deltagare i Bonde söker fru var så fula och tråkiga. Hon till och med drog till med att dom var så tråkiga så klockorna stannade. Jaha, då vet vi det.

När klockan närmade sig 12.00 så dök säljaren upp. Rudolf hade berättat för mig att han lät på telefonen som han var några år äldre än vi och säkert en gammal veteranmoppesamlare. Fel, fel, fel.
Fnissade glatt i smyg när Tobias dök upp och visade sig vara typ 25 och ägde två veteranare. Efter en kvart ägde han inga för Rudolf köpte förstås båda. Det var tydligen HappyHour och priset var bra.
Jag har ingen koll där, är inte i branschen så att säga.

In med mopparna i bilen och mot hemmet. Stannade till i gulliga Mariestad för lunch. Det visade sig vara smått omöjligt att hitta någonstans att äta bra mat. Ville inte ha pizza, hamburgare eller korvkioskmat.
Till slut hittade vi ett café som hade sallader, tack gode gud. Jag var vrålhungrig och höll på att dö kändes det som. Den salladen satt fint.

Exakt tolv timmar senare var vi hemma igen efter en kul dag. Jag gillar att bila, speciellt om jag slipper köra.

 Gurksmörgås med regnutsikt i Arboga. Btw så är Mc Donalds kaffe förjäkla gott!
 
 Fint namn på klädbutiken i Falköping
Själv så tycker jag att mopparna såg lite väl risiga ut i mina obekväma ögon. Rudolf kallar det patina. Den orangea är en monaskoter och ska återställas till mer eller mindre original i vinter enligt den nya exalterade köparen. Och naturligtvis ska den lackas om i en bättre, finare färg.  Lutar åt röd.
Nu har du något att sätta tänderna i och du... ett tips: Börja med att ta bort den förskräckliga heltäckningsmattan från fotstegen. Hur faen tänkte Tobias här?

Nu har han alltså tre små skötebarn att pyssla om. Jag är glad att det är en förhållandevis billig hobby.

Nu måste jag sätta fart, middagen ska förberedas redan nu eftersom jag ska på barnvakteri på eftermiddagen.

Heippa!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar