20 september 2015

WenngarnOchAnnatSkoj



Strömavbrott, knarrande BH, långsovning, två förlorade Traderaauktioner, bokning av julbord, nästan älgstuds, spökerier, 7 rätt på V75, fuskat med sömnen och skördefest med självplock av solrosor på vackra Wenngarn. Där har ni min helg i korthet!

Skulle verkligen behövt varit ledig i helgen har varit så mycket skoj jag velat varit med på och sömnen har fått ge vika en del. Är långledig från och med i morgon och då jäklars ska jag sova i fatt. Sätta en Stör ej-skylt på dörren, proppa in öronpropparna och sova.

Strömavbrott i lördagsmorse på jobbet, klockan 6.36 sa det poff och allt blev mörkt, tyst och märkligt. Tur för oss nattisar att vi fick stämpla ut men värre för stackars dagpersonalen när varken liftar eller sängar fungerade.
Har köpt en ny BH (Herregud! Vem bryr sig? Hoppa över det här stycket om ni vill) Det var en i knarrande modell märkte jag senare när jag provade den. Har alltid bara haft tysta BH-ar så det här var något nytt.
I lördags sov jag förresten ända till 14.00 så jag ska inte klaga, check på långsovning!

Rudolf har blivit en riktig Traderare, men det går inget vidare för kraken. I helgen har han förlorat två budgivningar på två veteranmoppar. Han deppar....bryter ihop och försöker komma igen.
Slängde i går i väg ett mess till mina rara barn om dom ville gå på julbord på Wenngarn, tog exakt två minuter så kom en unisont JA. Så nu har jag bokat, det gäller att vara ute i god tid. Förra året gick platserna åt i ett nafs. Undrar hur många köttbullar Stella kommer få i sig? Vem kunde för ett par år sedan tro att jag skulle få äta julbord med ett gulligt barnbarn.

I går när jag åkte till jobbet satt jag och pratade med Emilie i handsfree (naturligtvis). Strax innan Kalmarsand blir det plötsligt en tvärnit och ett utrop av svärordsmodell grövre. Fem stycken älgar står mitt i vägen och gör inte en tillstymmelse till att flytta sig. Häftigt att få se dessa vackra djur på mindre än ett par meter. Dom är STORA!

Hela helgen har det varit aktivitet på jobbet och då menar jag inte på oss personal och dom boende för det är det alltid. Nej, jag menar på detta oförklarliga som händer. Öppna dörrar, bankande, hasande steg, radio som spelar av sig själv, boende som ser denna lilla flicka och sen mannen som rör sig både inne och utanför i rutig skjorta. Körde upptänt på hela avdelningen i natt, kände mig iakttagen.

Sen har vi blivit miljonärer också, vårt tipsgäng! Vårt system på lördagens V75 genererade i 7 rätt! Dessvärre var det fler än vi som hade samma system, men vi är superlyckliga över ca 2500:- och känner att nu är vi på gång. Snart regnar miljonerna ner på oss.

I helgen har det varit skördefest/marknad på mitt favoritställe. Idag ställde jag alarmet på alldeles för tidigt och gav mig i väg.
Det var kö in på Wenngarnsvägen, så mycket folk och så kul! Visst gnisslades det en del på köer och att maten tog slut i vissa stånd. Men herregud, hur man än försöker så är köer alltid ett måste. Och alla som jobbar på Wenngarn sliter järnet för att det ska fungera och flyta smärtfritt men men kan ju aldrig i förväg veta hur mycket folk som kommer.

Rudolf grillade korv tillsammans med två kollegor utanför Orangeriet. Han hade fullt upp vill jag lova, var ett himla tryck och dessutom passade gasolen att ta slut mitt i allt ihop. Men det fixades snabbt och snart var försäljningen i gång igen.

Fanns mycket aktiviteter att roa sig med, helikopteråkning över området, bilträff Classic Car i slottsträdgården, höstmarknad på logen, provsmakning av allehanda ting, provkörning av Teslabilar,  växtförsäljning och sen det bästa självplock av solrosor. Fick med mig så mycket jag kunde bära och kommer ta med mig det mesta till jobbet för att piffa lite. Hoppas ingen är allergisk bara.

Nu kom Rudolf hem, en sliten och trött korvgubbe. Antal besökare slog idag alla rekord som vi trodde. Uppskattningsvis ca 800 bilar och ca 7000-8000 besökare. Det märktes, inte undra på att det var köer stundtals. Bra jobbat Wenngarn!


 Korvgubben in action
 Stella åt korv hon med och det fanns massor med skoj att titta på så 
mormor var i dag inte vidare intressant.
 Mycket fina bilar fanns att beskåda
 En solros mitt bland solrosorna
 Korvkön tog aldrig slut

Som ni ser så har jag haft en spännande helg och än är den inte slut. Nu ska jag sleva i mig söndagsmiddagen som består av sista receptet av matkassen. I morgon kommer påfyllning.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar