24 september 2015

UtflyktTillSjöstaN



Idag har jag haft en mysig eftermiddag med Stella. Redan vid 12.30 åkte jag till Kungsängen för att Emilie skulle hinna mumma till sig och leta fram mäklaruniformen inför dagens fotografering.
Det var knappt så Stella kände igen sin egen mor när hon kom upp från nedervåningen efter "förvandlingen". Hon tittade lite undrande, precis som "är det där min mamma?"

Vi åkte till Hammarby Sjöstad och lyckades hitta en parkeringsplats. Jag och Stella promenixade runt ett par varv och jag är glad att regnet valde att upphöra just när vi kom fram.
Hammarby Sjöstad är fantastiskt fint, vilket läge! Fanns mycket trevliga butiker, restauranger och allt annat man behöver. Som ett eget litet samhälle med stort plus på sjöläget.

Vi hann titta på båtar, änder, tre kändisar, fyra frallor, flera andra hundar, skolbarn m.m.
Roligast var när en likadan hund som Carlos kom förbi.  Stella blev alldeles till sig och tjöt av glädje, hon trodde säkert det var brorsan. Vidare så åt vi mellis på en parkbänk i solen. Jättemysigt!
Efter ett par timmar så var Emilie färdigfotad och vi kunde packa in oss i bilen igen. Det var mitt i rusningen så det tog extra lång tid hem.
Stella roade sig under färden med att äta en näve majskrokar, dricka vatten. vinka och kasta runt medhavda saker.

Hon är så himla behändig att ha att göra med. Under dom timmarna vi travade runt där på främmande marker så var hon glad och nöjd hela tiden. Inte en tillstymmelse till gnäll, underbara barn!

Storlek 21 i bilstolen
 Här tittar vi på båtar
 och luftar tungan
 Och mumsar Skogaholmslimpa i solen
Just det! Här är dagens middag förresten. En middag som jag förberedde redan på förmiddagen så det bara var att värma på och sätta sig till bords när det var middagstid. Sjömansbiff! Ser inte mycket ut för världen kanske men skenet bedrar, det var jättegott.

Så var ytterligare en bra dag snart över. Långledigheten fortgår ett par dagar till som tur är. I morgon är det det gamla vanliga fredagsbestyren som alltid.
På kvällen ska jag få äran att barnvakta, underbart. Emilie ska till stan och fira en vän som fyller år med middag och ev. utgång. Och pappa Jogge arbetar på Fritidsgården. Mormor rycker mer än gärna ut.

Nu är det dags för lite te innan jag dyker i säng.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar