8 september 2015

NystartLekPussar


 
Ska försöka blogga medans jag samtidigt ser på EM-kvalmatchen mellan ett skakat Sverige och betydligt bättre Österrike.  Sverige ligger under med 0-2 efter första halvlek, hoppas dom gaskar upp sig till andra.

Nåja, idag har jag haft en behövlig slappardag. Sov länge, ända tills 9.00, hade svårt att somna i natt och sover alltså bäst på morgonkvisten.
Emilie ringde på förmiddagen och frågade snällt om dom fick komma  och leka. Det tackar jag aldrig nej till. Stella sprang med armarna sträckta i luften mot mig och jag tog upp och pussade henne välkommen. Självklart så fick jag pussar tillbaka.
Sen var leken i full gång, jag har köpt två nya böcker med fina bilder på djur. Man kunde också känna på djurens "päls", det gillade hon. När hon bläddrade fram till hunden så hostar hon, eller det är ett försök till att låta som en hund. Men det låter mera som en hostattack, gulligt!

Nystart på middagsfronten denna vecka! Har för första men långt i från sista gången beställt hemleverans av CityGross matkassar, Viktväktarkassar för att vara exakt. Priset är 699:- för fem middagar för fyra personer. Blir 140:-/dag och det tycker jag är billigt.  På helgen frilansar vi, är ju oftast Rudolf som står vid grytorna då.
I går kväll kom leveransen, blev lite besviken då jag trodde det verkligen skulle vara en kasse.  Men i stället så var allt packat snyggt och prydlig i en låda.. Skulle tro att det beror på att det är lättare att packa lådor än papperskassar i den stora lastbilen som far runt på kvällarna och levererar.
Fick en fruktlåda på köpet som välkomstgåva, mycket trevligt.

Ni som känner mig undrar nu varför detta påhitt med matkassar. Enkelt, ibland orkar jag inte planera, vara strukturerad, duktig osv varje vecka.  Just nu har jag noll inspiration om nyttiga maträtter.
Underbart att inte ens behöva tänka ut vad man ska äta speciellt när jag sovit hela dagen.
Dessutom slipper jag detta eviga kånkande med tunga kassar, in i bilen, ut ur bilen. Stånk, pust och ont i mina handleder! 
Numera behövs det bara handlas lite grann någon gång i bland såsom mjölk, bröd, frukt m.m.
Efter första dagen är jag sjukt nöjd! Idag valde jag middag B,  färsk sejfilé, kokt potatis och en kall sås innehållandes kapris, salladslök och smörgåsgurka. Och så lite grönt i form av broccoli och tomat. 


Torsken var utbytt till sej, det fick jag mail om häromdagen. Var precis lika gott. 


Givetvis så medföljer ett häfte med alla recept och lite annat bra-att-veta.
Jag är laddad, peppad och hoppas det ska funka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar