21 december 2015

JippieNyVeckaNyGamlaGöromål

  

Söndagen har precis övergått till måndag, julveckan är här! Och jag längtar till att jag efter dryga fem veckors sjukskrivning i morgon äntligen får åka till jobbet.  Håll i hatten kära kollegor för nu är jag tillbaka. Kanske borde gått intro någon natt först, har väl glömt det mesta och lite till.
Hur det sen kommer att gå med en värkande tass låter jag vara osagt. Men jag kommer att prova i alla fall och fungerar det inte blir det sjukskrivning igen. Amen!

Söndagen har varit en utav dom bättre på länge. Hade äran att få barnvakta Stella ett par timmar på eftermiddagen då hennes föräldrar mest tyckte att hon skulle vara i vägen då den årliga julstädningen skulle äga rum.  Carlos däremot fick vara hemma, han gör inte så mycket väsen av sig och hade passat på att sova ostört då lillsyrran var som bortblåst.
Stella hade somnat i bilen när Jogge kom med henne och hon somnade om i vagnen och stod ute i midsommarvärmen och sov någon timme. Eller samlade krafter kanske till julgranspyntningen senare. Pedagogiska mormor tänkte instifta en tradition här hemma, nämligen att låta barnbarnen klä granen. Gick sådär första året....
Mest chockad var jag över att Rudolf köpte hela ideén plättlätt och plockade in granen i huset TRE DAGAR FÖR TIDIGT! För enligt honom så ska inte granjäveln kläs förräns kvällen innan julafton..och vem fasen har bestämt det? Jesus kanske?
Detta är alltså första året på 36 år som granen är färdigklädd den 20 december. Och jag ställer mig frågan, bör jag vara orolig nu? Rudolf har tänkt om och till och med tänkt utanför boxen. Kan det vara barnbarnet som fått honom på bättre tankar?


 Stella ville gärna ha bocken i granen och kulorna lekte hon med i stället. Var ett under att vi inte dratta på arslet och bröt lårbenshalsen när vardagsrummet förvandlades till ett bollhav.


Midsommarvärme, funderade ett tag på att äta middagen ute på altanen. Vi skulle ju ändå grilla.
Mig gör det inget att det är varmt, jag småfnissar i smyg åt alla gnällspikar som som vill ha minusgrader och tre meter snö. Roligt att elräkningen blir lite billigare också. 


Vi tog oss en liten skön promenad runt ägorna Stella och jag. Hon spatserade på i full fart, hon går inte utan småspringer och jag hade fullt sjå att hänga med. Vi hittade en stubbe att vila benen på och såklart var jag där med mobilen och fyrade av några halvdanna bilder.


 Tennisbollen ville också gunga


Trefikat bestod av smörgåsrån, russin, en banan, en kiwi och vatten för Stellas del för min del var det en kopp kaffe och det som Stella inte ville ha. Hon matar mig gärna helst sådant som redan varit inne i lilla munnen och vänt. Generös tjej!

Vidare har Owe varit här, ser honom nästan aldrig nu för tiden. Han kommer endast då flygbiljetter ska bokas, som idag då Ewas Resebyrå tydligen hade söndagsöppet. Ny resa till USA i februari. Jag tycker faktiskt att han lika gärna kan flytta dit.
Senare kom Emilie, Jogge, Erika och Carlos och vi åt en god grillmiddag tillsammans. Även granen blev färdigklädd.

Just ja, måste berätta om vårt senaste inköp, nämligen ny julgransbelysning som är trådlös. Så förbaskat bra. Just nu nedsatt pris på Rusta 199:- för 10 ljus. Batterier ingår icke och LED-lamporna håller i ca 10000 timmar. 
Så för första gången i mitt liv har JAG placerat ut ljusen i granen, det har annars varit Rudolfs jobb att ta itu med trassliga sladdar och lampor som inte lyser.  För visst är det väl så att det alltid är minst en lampa som väljer att INTE lysa. Han kunde således fortsätta sitt köksarbete som i dag till stor del bestod av köttbullstrillande.


Älskar fjärrkontrollen...ON...OFF och med hela 8 meters räckvidd betyder att man kan stå i köket och släcka eller tända ljusen...fattar ni vad coolt?

Kanske borde sova nu, ställer klockan på tidigt så jag inte missar Julkalendern i morgon bitti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar