31 december 2015

HäppyNjuJer


Nyårsafton börjar lida mot sitt slut. Det har varit en nyårsafton av det stillsammaste slaget, precis som det ska vara. Vi är inga ungdomar längre utan två gamlingar som föredrar stillsamhet framför röj.
Eller kanske inte, kan vara kul med röj också faktiskt.
Började dagen med frukost i soffan framför Nyhetsmorgon. Irriterade mig på Steffo som var en utav dagens programledare. Han avbryter, pratar nedlåtande till vissa och tror han vet allt. Min personliga  uppfattning förstås, gillar Jihde och Tilde bäst. Nu går det bra att hissa intresseflaggorna för denna ovärdeliga information i elfte timmen.

Åkte senare till Kungsängen för att kramas med Jasmine, Tommy och Emeli. Stella sov så henne fick jag inte kramas med.
Jasmine har i decembermånad fyllt jämnt så vi överlämnade en liten present som hon blev väldigt glad över. Efter fika och pratstund med ungdomarna så åkte vi hemåt och Rudolf ställde sig i köket för att påbörja köksbestyren inför våran galamiddag senare på kvällen.
En galamiddag för två och en livrädd katt. Jag passade på att vila tassen i högläge och råkade visst somna till en stund i soffan. Blev väckt när kocken ville ha hjälp att leta fram receptet på den chiligratinerade hummern som skulle vara kvällens förrätt.
Oxfilén byttes ut mot hängmörad supergod ryggbiff och till efterrätt blev det jordgubbar med vaniljglass. Gott, mättsamt och med ett fantastiskt gott italienskt rödvin till som Rudolf inte hittade på 49-kronors hyllan utan betydligt längre till höger i färdriktningen. Väl värt pengarna och inte fick jag migrän heller, fantastiskt! 

 Ser ni lilla mig i kulan?
 

En timme till 2016, ett 2016 som jag hoppas mycket på. Önskar att jag och min familj får fortsätta leva i trygghet och framför allt vara friska. Önskar att jag får fortsätta vara en god mormor till Stella. Att jag får hjälpa till då det behövs med barnvakteri, hämtning på förskola och hundpromenader med Carlos. 
Jag har lite resdrömmar också, jag vill åka till Italien och bo på vingård eller kanske ännu hellre på ett slott. Prova viner, hyra bil, njuta och äta italienska delikatesser. Jag vill åka till Toulouse i Frankrike på min födelsedag och se Sverige mot Italien i fotbolls-EM.
Jag vill leva livet, äta och dricka gott och umgås med dom som gör mig glad. Måste bli bättre på att njuta av livet, snart kan det vara to late. 

Har en del  mycket roliga saker att se fram emot under 2016. I februari ska jag och ett par mycket goda vänner gå på Mamma Mia The Party på Tyrol, blir eventuellt en hotellövernattning också. 
En helkväll med Abba, medelhavsbuffé, vin och dans. Sittdans för mig och min klena fot.
Sen drar ju Melodifestivalkarusellen igång också i februari.  Blir kalasplatser på finalen i Friends den 12 mars. Brakmiddag på Maestro innan som traditionen bjuder med schlagergänget.
Sen det som kommer bli grymmare än grymmast, Eurovison Song Contest på hemmaplan andra veckan i maj. Jag och Anne har biljetter till genrep semi 1, semi 1, genrep semi 2, semi 2, genrep grand final och trumvirvel Grand Final på lördagen 14 maj.
Sex kvällar i Globen och jag ber till högre makter att hälsenan är läkt, håll tummarna.

Till sist vill jag önska alla mina rara läsare ett Gott Nytt År! Har ni tur får ni höra av mig nästa år också.

Snart dags för bubbel,  fantastiska Malena Ernman på Skansen och titta på fyrverkerier genom fönstret. Sen är det nog godnatt för mig.  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar