19 december 2015

LördagsFixOchTrix



För en gångs skull så har jag sovit tämligen ostört och skönt i natt. Ingen snarkande make och ingen katt som pockade på uppmärksamhet varje kvart.
Gick upp vid 8.30 för att titta på Julkalendern, denna underbara kalender som får så mycket skit i media. Jag älskar den och jag lär mig något nytt varje dag. Nu har tidsresan kommit fram till 60-talet och jag fnissade glatt åt igenkänningsfaktorn på dagens program.

Bilhjälm i rutigt tyg? Minns att mina grannar Herr och Fru Isaksson hade sådana, även bilhandskar. Bilhjälmarna låg alltid på hyllan längst bakom baksätet när bilen stod parkerad.
Rökande föräldrar både vid matbordet och i bilen?  Mina föräldrar rökte också men aldrig när vi åt som tur var. Men i bilen bolmade dom alltid, så in i helvete vidrigt. Hur tänkte man där?
Men det där med att man åt på engångstallrikar har jag inget minne av. Bara på våran återkommande husvagnssemester till Öland varje sommar. Då hade vi papperstallrikar, muggar och bestick som bara var att slänga efter vi ätit klart. Men aldrig hemma vad jag kommer ihåg.
I morgon 70-talet och jag längtar redan. Tror det blir mycket orange och brun i färgskalan då.

Annars idag så återvände Rudolf till hemmet vid 12.00, såg otippat fräsch ut efter julfest och övernattning på jobbet. Man brukar kunna känna på lukten annars hur hårt det varit, men tror det eller ej, han luktade som vanligt.

Vi var till Bauhaus och köpte oss en gran, bra början på julfirandet. Men till skillnad mot alla andra granköpare så tog vi första bästa. Orka stå och plocka bland alla granar...?  Är dom inte gröna och med barr allihopa? Det blir säkert bra och vi kommer få en fin jul. Tror inte granens utseende har med mysfaktorn på julen alls att göra faktiskt.
Åkte till Familjen Gomez och fikade efteråt. Hade köpt en tomte åt Stella som hon blev jätteglad över. En tomte varje år kommer jag pracka på henne, många tomtar blir det.

Resten av dagen har jag vilat tassen, Rolf har slagit in dom sista julklapparna och vi har inventerat och skrivit inköpslista på vad som ska handlas på Willys i morgon.

 Morfar var poppis idag
Gustav väntar på tomten





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar