26 december 2015

JulAftonJulDagen2015







Julafton började med att jag efter 10 timmars jobb kastade mig i säng och försökte mig på en turbosovning i raketfart. Haltade upp alldeles för tidigt (efter 3 timmar) för att packa in resten av familjen och julklapparna i bilen, pussa på Gustav, larma huset och åka mot Kungsängen. Hann med en tur till kyrkogården först, tände ljus hos pappa och Rudolfs föräldrar.
Kände mig verkligen som en gammal mormor när vi med fullpackad bil for i väg till våran äldsta dotter med familj.
En annorlunda känsla att för ovanlighetens skull åka till någon annan och fira jul, det har vi aldrig gjort tidigare. Var så skönt och vi hade så mysigt och fint tillsammans. Bara slå sig ner och bli serverad av allehanda godsaker, leka med barnbarnen och bara njuta. 
Måste säga att jag är imponerad av Stella! Vi kom klockan 14.00 och åkte hem klockan 20.00 och inte en endaste gång var hon ledsen, trött eller på ett sämre humör. Hon höll igång hela tiden, lekte med sina kusiner, farmor, farfar, faster, moster och oss. Tokglad hela tiden, helt underbart vilken fantastisk liten gladfis vi har. 
Blev med en liten ettåring i sällskapet en ändrad julklappsutdelningsrutin, nämligen innan julmiddagen.
Hon satt mellan sina kusiner och faster och öppnade sina paket, ett efter ett. Visade sin glädje med gester, kramar och glädjetjut. 
Det var SÅ mycket paket under granen, halva vardagsrummet typ... vi blev hungriga och tog en välbehövlig halvtidsvila i paketöppnandet och åt väldigt god julmat för att sedan fortsätta med andra halvlek efteråt. Herregud så mycket paket, men så var vi också elva personer. tre barn och åtta vuxna.
Då blir det lätt ett hav med paket. 
Tog lite bilder förstås och några har jag fått från farmor Antonella som verkar ha en betydligt bättre mobilkamera än jag.

Finklädda små hjärtan
 Morfar har snickrat och levererat ett litet "hus" som Stella älskar. 
 

 
 Hänger lite med morfar, vi ska tydligen se på Kalle Anka.
  Carlos fick Dentastix i ett av sina paket, dom gillar han.

När klockan närmade sig 20.00 så var vi tvungna att åka hemåt. Jag skulle jobba men hade helt ärligt gjort vad som helst för att få slippa. Jag var fruktansvärt trött och sliten och foten/benet värkte konstant. 
Tack snälla Jogge, Emilie, Stella och Carlos för en mycket trevlig julafton. Vi kommer gärna tillbaka nästa år om vi får.

Idag har jag i alla fall sovit några timmar mer. Hämtade mamma vid 15.30 då hon faktiskt tackat ja till vår förfrågan om att äta julmat med oss. 
Vi hade sparat några julklappar till Stella så gammelmormor skulle få se henne in action.



 
 Vi avslutade kvällen med att åka raggarrundan ett par varv i pyjamas på gammelmormors nercabbade rullator, haha det gillade hon!



 


2 kommentarer: