13 december 2015

VärldensGodasteKäkHosGilcks

I går var vi bjudna till Wenngarn och till våra rara vänner Åke och Eva Gilck.  Att bli bjudna på en trerättersmiddag med vinprovning hemma hos dessa restaurangmänniskor, vad säger man? Magiskt!
Dessutom så är det alltid trevligt att stifta bekantskap med nya människor, vi var ett härligt gäng runt middagsbordet. Och jag lovar, det blev många skratt.

Maten kunde lika gärna vara serverad på vilken stjärnkrog som helst och vinet ska vi inte tala om.
Förrätten var en parmesansoppa med prosciutto, whaooooo! Smaklökarna slog frivolt tillsammans med dom två vita vinerna vi provade till soppan.
Varmrätten kommer jag drömma om länge. Ugnsstekt dovhjortsfilé med potatisgratäng och en sås som jag hade kunnat dricka direkt ur kastrullen. Köttet var SÅ gott och mört, det var som att skära i smör och jag kan lätt säga att det var bland det godaste jag ätit i hela mitt liv.
Till varmrätten provade vi fyra! olika röda, fantastiskt goda viner. Ja, herregud, jag småler än. Var larvigt gott!
Desserten gick inte av för hackor den heller. Viktor hade gjort hallonparfait som vackert serverades tillsammans med någon chokladhistoria och bär. Maj gadd! Ville slicka tallriken men stillade mig i sista sekunden.

Hampus och Malin hade fixat ett jätteroligt Musikquiz som vi i smågrupper försökte svara på. Haha, första kategorin var Hårdrocksgrupper, vi hade 0 rätt. Garderade med Metallica på alla rader....men det hjälpte inte. Men svenska låtar, reklamjinglar och tv-seriefrågorna var vi något bättre på. Mitt gäng som vi döpte till Team Åke kom näst sist, Rudolf lag kom sist. Hade det varit schlager hade jag lätt briljerat.

Vi hade så kul! Och som sagt, den där dovhjorten skulle jag vilja ha i frysen. Klockan 00.30 kom våran taxi. Jogge var så snäll och hämtade oss. Tack snälla du!
Tog inte så mycket bilder, var inte läge på en sån trevlig tillställning.

 Åke bjussar på skumpa från -98, underbart!
 Tretton glada vänner runt bordet och VÄLDIGT många vinglas
 Viktor förbereder den skamligt goda desserten.
 Fina Atlas sov gott trots stoj och skratt.

Tack snälla Familjen Gilck, var länge sedan jag hade så här kul!

 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar