11 december 2015

Joråsatte



Häj!
Börjar med status på fossingen: Ingen förbättring alls! Men tack för era rara muntra-upp-mig-hälsningar på fb, jag blev glad.

Vad har jag sysslat med idag då? Ja, egentligen hade väl det bästa varit att stanna kvar i soffan men är det fredag så är det. Mamma behövde luftas  som alla andra fredagar och få fylla på sitt kylskåp, så även idag.
Blev en tur till Apoteket också så hon fick hämta ut sina mediciner. Hade värre ont när jag kom hem, som alltid när jag gått lite för mycket.


Fick med mig lite saker från mamma. Bl.a ett par vackra gamla ljusstakar av modell Lilja från tidigt 40-tal. Dessa fick mamma i konfirmationspresent och dom ska nu få flytta hem till Emilie och Jogge. Emilie paxade dom för länge sedan. Lite mässingsputs är dom nog i behov av också. Det är den svenske designer och formgivare Ivar Ålenius Björk som är pappan till dessa skönheter.  Väldigt vackra!


 Blev överförtjust när jag frågade mamma om hon hade kvar Tomten och att det visade sig att han faktiskt fanns kvar i gömmorna (annars så slänger hon det mesta). Tomten som hon sydde för länge länge sedan, jag var nog inte så gammal då. Den ville hon heller inte ha så nu har min lilla favorittomte fått flytta hem till oss och jag är så glad!  Tror det är ömsesidigt, visst ser han glad ut trots att hans ögonbryn ser ut som plåsterlappar.....haha.


 Hade bröllopsdag i onsdags. 26 år och Korkbröllop, detta kom Rudolf ihåg i år med som alla andra år och kom hem med en väldigt fin bukett rosa rosor till sin underbart rara och mycket trevliga hustru.


 Om någon tror att Viktväktarkassen ligger i träda p.g.a lite eller inga middagsbilder alls så tror ni fel.
Här har ni dagens middag, kanske inte det festligaste fredagskäket men väldigt gott. Färsbiffar smaksatta med ajvar och till det rostad sötpotatis, kålrot, palsternacka, morot och tzatziki med massa vitlök.

Har nu haft matkassen i 12 veckor och tror det eller ej men idag visade vågen exakt 10 kg minus och jag är stolt som en tupp.  Nu ska jag klara julen också, blir en utmaning som heter duga men det fixar jag. Annars skyller jag på dom där jäkla skumtomtarnas.....älskar skumtomtar, lägger sig som bomull runt midjan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar