27 december 2015

LiteBara

Annandagen var väl som alla andra annandagar, nämligen slöa och slappa.  Vi tittade på Sveriges premiärmatch i JVM mot Schweiz och ingen har väl undgått att uppröras av den mycket grova tacklingen som William Nylander utsattes för. Jag blir galen när jag ser sånt, ett rent överfall med vilja som hade kunnat skada honom riktigt ordentligt. Jävla dåre! Läste idag att schweizernöten blir avstängd i tre matcher, BRA!
Senare skjutsade vi hem Erika till Solna, hon hade en del packning som hade varit för jobbigt att ta med på pendeln.
Stannade till i Sundbyberg och parkerade 2 meter utanför Texas Longhorn.  Efter två dagars julmat var jag sjukt less, så lite god "vanlig" mat stod högt upp på önskelistan denna annandag.
Vi delade på en nachotallrik med fyra olika dipsåser till förrätt. Jag fläskade på med ett glas vitt då Rudolf var kvällens chaufför, självutnämnd konstigt nog.

Jag åt örtmarinerad lammfilé, det var jättegott, nästan i Maestroklass. Valde bort pommes fritsen mot en bakad potatis och jag blev glad när man fick en grönsallad till också.
Mätta och glada att Rudolf drog kortet åkte vi vidare hem till Erika där hon bjussade på gott presskaffe.
På vägen hem från Solna så roade vi oss med att köra en biltvätt i Kungsängen. Det är alltid lika spännande att sitta där i bilen och kolla vad som händer. Oroar mig alltid för att det ska läcka in vatten någonstans, men inte denna gången heller såg jag något vatten mer än på utsidan.

På kvällen skulle Rudolf prompt titta på fyrans alltid lika pinsamma Falkenbergsrevy. Jag har väldigt svårt att se det roliga i det hela, är ju bara så tillgjort, fjantigt, gapigt och med tillgjorda larviga skratt.
Jag fattar faktiskt ingenting av det hela och det gjorde inte maken heller efter ett tag. Det var inte kul tyckte han. Tur att vi har flera kanaler så vi kunde byta kanal.

Idag var väl egentligen planen att vi skulle gå på bio i Bålsta.  "En man som heter Ove" längtar vi båda efter att få se på film efter att både läst boken och sett Rheborg på Rival. Men det får bli en annan gång, Rudolf hostar så mycket så jag tror vi skulle mest störa föreställningen för dom andra biobesökarna. Det är hans ständigt återkommande s.k vinterhosta som alltid kommer som en glad överraskning varje december. Brukar hålla i sig till tjällossningen ungefär.

Så istället blir det blir en lugn soffdag framför tv´n. I morgon bitti ska jag hänga på låset till vårdcentralen. Tidig uppstigning med andra ord och jag hoppas min braiga läkare inte har tagit jullov.

 Dubbeldippa inom familjen är ok kom vi överens om
 
 Dagens händelse, biltvätt.
Fick en sån fin bild messad från farmor Antonella.  Min lilla gullunge på julafton.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar