22 april 2016

1900-04-22



Idag fyller min mormor 116 år. Tänk att det var en riktig krutgumma! Jag ber till högre makter att jag har ärvt alla hennes generösa gener.
Hon var en glad skit, svor och var rapp i truten, hade svar på tal,  alltid glad, hade full koll på allt, höll sig uppdaterad genom att läsa Aftonbladet och skvallerblaskor, älskade all sport på tv, envis, generös, åkte med på dom flesta pensionärsresor som anordnades och var bara så gullig.
Tror i alla fall några av hennes egenskaper gör sig påmind hos mig, eller? Hoppas jag får leva lika länge som henne, hon blev 94 år och fullt vital.

Älskar hennes namn Engla Linnea. Engla, namnet som hon verkligen avskydde. Minns en gång när jag var med henne på vårdcentralen och hon blev uppropad av sköterska med just Engla. Först låtsades hon inte höra och jag puttade på henne...mormor det är din tur. Aldrig svarade hon jag heter inte Engla.
Herregud vad jag fnissade när hon läxade upp personalen, hon hette Linnea punkt slut! Engla, vad var det för namn tyckte hon.
Själv ångrar jag att jag inte gav namnet vidare till mina barn, som andra eller tredjenamn. Jag tycker det är ett fint namn.


Grattis i himlen mormor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar