21 april 2016

StanOchLiteWenngarn

Idag hade jag endast en inplanerad måstegrej, nämligen mammografin på Sankt Göran klockan 15.00.
Fast sen ringde den utarbetande krakenmaken och undrade om jag hade möjlighet/lust/ork att åka till gubbdagiset Biltema och köpa tre meter gummikantlist till den nylackade veteranmoppen. Då utökades plötsligt måste-kontot till två grejer istället.
När Biltemabesöket var avklarat så ställde jag bilen på infartsparkeringen och tog pendeln mot Sundbyberg och sen vidare med tunnelbana mot Fridhemsplan.

Men en sak jag måste bli bättre på är att komma i tid! Och då menar jag inte att jag har svårt att passa tider, tvärtom.
Jag kliver in på Bröstcentrum (lite märkligt namn) redan klockan 13.50. Drygt en timme FÖRE utsatt tid och då hade jag även först hunnit med en hyfsad okej dagens-lunch-sallad på Görans Terrass på sjukhusområdet och en pappersmugg blaskigt kaffe som mest smakade skit.
Herregud, pensionärsvarning på undertecknad.

Damen i kassan när jag skulle registrera mig var väldigt tillmötesgående och serviceminded, hon fixade in mig på en ledig tid klockan 14.00. Tackar!
Själva mammografin gick bra (får jag hoppas) men kvinnan som skötte spakarna därinne var till skillnad mot kassapersonalen ljusår från serviceminded och trevlig. Så oerhört trist människa, men det kan ju omöjligt vara ett kul jobb.  Måste vara enformigt att hela dagarna bara se en massa olikformade bröst och säga samma kommandon hela tiden klä av dig, höger, vänster, sträck på dig, håll där, närmare, höger, vänster, stå still....osv.


Rudolf ringde när jag precis lagt mig för en välbehövlig eftermiddagspowernap och tyckte att vi skulle äta middag på Dammstugan ikväll. Han jobbar alldeles för mycket och sen har han sin veteranmoppe han fixar med efter arbetstid i verkstaden också. 
Äta middag hemma var det längesen han gjorde.


Jag tackar aldrig nej till en middag på Dammstugan och valde en sallad som jag aldrig hann fota. Maken åt en råbiff modell större. Lite gott presskaffe efteråt innan vi
 tassade vidare över nejden mot verkstaden.


Kolla! En prideinspirerad skruvlåda, visst är den fin? Men det fattas en färg, vilken?
Jag vet, har googlat...


Den gamla monascootern från -61 har fått en makeover som heter duga. Nylackad i rött och vitt.
 Nu ska den bara plockas ihop och få lite nya gummilister som jag har köpt. Kommer bli superfin!


Staketet runt klocktornet på kullen är snart på plats. Där ska det inom kort flytta in ett gäng getter. 
Borde vara av typen bergsgetter eftersom det finns berg att bestiga i hagen. Blir kul med getter.


 Hej då vackra Wenngarn för denna gång.






1 kommentar:

  1. Plättlätt... det är lila som saknas! Min favorit!
    PUSS J

    SvaraRadera