1 april 2016

Lekstuga2.0


Titta vem jag hittade i lekstugan? Våran stora fina lekstuga användes mer än flitigt när våra barn var små. Dom lekte alltid där ibland ensamma men oftast med halva gatans barn. Var så roligt!
Nu har den dom senaste ca 20-25 åren istället blivit ett förråd. Ett förråd med flyttkartonger för hemvändande barn, vinterförvaring av båtdynor, skräp, Emilies hästgrejer och lite annat.
Nu när vi berikats med ett barnbarn så är målet att vi ska röja, piffa, inreda och göra fint så även Stella kan börja leka där. 
Tog mig därför en tur i dag för att inventera. Hittade Lingonkvist nertryckt i en låda, han blev glad att få följa med in och åka tvättmaskin.  Nu hänger han på tork i torkskåpet, hade inte mage att låta honom åka torktumlare. Tror Stella kommer gilla Lingonkvist lika mycket som hennes mor gjorde för 30 år sedan.



Herr Lingonkvist var alltid med! Här på solig sommarpromenad på den ofärdiga steniga tomten och  sen en biltur inomhus tillsammans med fartdåren.


 Cykelpromenad i pyjamas


Och såklart vid julkortsfotograferandet 1986.
Då var Lingonkvist tomtenisse med bravur. 

Nu ska jag leta reda på kökspis, bord och stolar och allt annat som behövs. Var dum nog att ge bort allt sådant där våra barn slutade leka. Minns att vi hade en fin rosa Briospis med diskho.

Tänkte försöka få tag på begagnat i fräscht skick. Har ni något ni vill bli av med och vill sälja?

1 kommentar:

  1. Hej Ewa! Har ett litet bord med två stolar I blått (från IKEA). Ganska slitet I färgen men funkar bra...lite målarfärg på så blir det jättefint. Gratis om du vill ha. :-)
    Kram Jessica

    SvaraRadera