26 april 2016

OerhörtKorkat

Det är lätt att vara efterklok. Men att vi var så oerhört korkade när vi rensade inför renoveringen -08 trodde jag aldrig. Barnbarn? Hade inte en tanke på något dylikt tydligen.


Vi hade en sådan här "moppo" som Emilie kallade den. 
Inköpt på Domus i Mora -86 för 49:- Den slängdes förstås


 Vi hade en sådan här, Bobby Car. Inköpt av morfar Arild och Emilie älskade den. 
Den slängdes också.


Vi hade en klassisk Pelle-trehjuling, även den inköpt av morfar som givetvis slängdes den med.

Nu när Stella börjar komma i den här åldern då sparkbilar är skoj så slängde jag lite snabbt in en status på min facebook igår. Jag efterlyste en Bobby Car eller liknande.
På mindre än EN timme så hade vi TVÅ stycken. Helt galet roligt och jag kan inte annat än och gilla  facebook i detta syfte.
Nu kan hon ha en hos oss och en hemma så hon slipper sno grannpojkens som hon tydligen gör varje dag.

Jag är glad att jag hade sinnesnärvaro och låta alla dockvagnar vara kvar på vinden. I går hittade jag en sulky som jag tror Stella kommer ha mycket kul med när leka-med-dockor-perioden är här.  

Övrig sysselsättning för undertecknad idag har varit provning av nya arbetskläder på grannboendet Dalängen.
En flopp tycker jag personligen, ny leverantör, som förstås är billigare, men hallå? Alla provplagg han hade med sig var svarta och i storlek medium. Ehhhh, hur ska man då veta vilken storlek man ska beställa? "Lägg till fyra cm på varje storlek och höfta lite" sa den oerhört intresserade försäljaren.
Ja, fast jag vill nog helst prova och känna hur dom känns på. Är superviktigt att ha sköna bekväma kläder när man jobbar.
Vilken cirkus, det slutade med att jag gick därifrån utan att beställt något alls. Hade väl varit bra om han hade haft med sig några kataloger så vi kunnat tittat på färger och så eftersom vi inte får beställa svarta bussaronger/överdelar. (Demenssjuka kan uppfatta oss som bara ett huvud som rör sig om vi har svart överdel, sen är även svart förknippat med döden)
EN katalog fanns och den hade vår chef med sig, blev ett himla väntande när alla ville titta i den och jag orkade inte sitta där och glo.

Som tur var så kommer katalogen ligga på jobbet i morgon och då ska jag i lugn och ro leta reda på något passande.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar