25 april 2016

MormorsLillaCarlos



Långledigheten börjar lida mot sitt slut. Några få dagar till att sparka sig trött på. Känns bra!
Idag vaknade jag OCH klev upp 06.19, det ni! Fattar inte varför men jag kände mig faktiskt utvilad och redo för dagens händelser.
Har varit i Bålsta en sväng och uträttat lite ärenden.  Åkte till Bålsta Smådjursveterinärer och tänkte be dom skriva ut ett sånt där fästinghalsband till Gustav som han hade förra året. Det visade sig att dom numera är receptfria så det blev ett besök på Apoteket också. 409:-! dyrt men så håller det fästingarna borta också.

Pratade med veterinär Johanna om Carlos och vad som hände med honom för två veckor sedan. Hon var övertygad om att han fått ett epileptiskt anfall.
Tror nog att hon kan ha rätt, det stämmer det mesta som hon beskrev det. Eftersom jag är världsmästare på att googla så blev jag dock en smula osäker på diagnosen när jag senare läste om det. Krampade han? Ja, lite i bakkroppen (tror jag). Kissade han på sig? Nej, men han hade precis kissat innan vi kom hem så det fanns säkert inget att kissa..


Vi ska i alla fall göra en stor hälsoundersökning på honom så småningom. Det var inget man behövde göra för hans skull just i dagsläget utan mera för att lugna mig. Sen att han i sådan fall har haft ett anfall behöver inte betyda att han kommer få något mera. Tydligen var epilepsi vanligare hos vissa raser, däribland frallor såklart.
Händer det däremot igen så blir det medicinering livet ut för kraken. Låt oss hoppas att det aldrig inträffar någon mer gång.
En annan teori hon hade var att vissa hundar får en nervpåverkan när dom kräks, dom tuppar av helt enkelt. Den teorin stämmer också delvis. Han kräktes mycket och sen krampade han och blev helt livlös.
Jag blir tokig av allt grubblande och ständiga oro för min lilla kille. Att han skulle satt kattmatssmulorna i halsen avfärdade hon med en gång. 

Nå, i alla fall så tänker jag låta göra denna undersökning på honom (om jag får för hans husse och matte). Man kan dessvärre inte se om han har epilepsi genom blodprov eller annat men skönt ändå att få en undersökning gjord och förhoppningsvis en OK-stämpel i rumpan på honom.

Det var i alla fall skönt att prata med en förstående och sakkunnig veterinär och jag blev väl kanske något lugnare. Johanna var förstående och förstod min panik/rädsla/oro/fjantighet

Vidare till Bålsta centrum för att köpa vattenfilter till Juramaskinen och sen Lavazzakaffebönor på Ica. Är ju pinsamt dåligt att inte någon av våra s.k butiker säljer detta kaffe.
Nu har jag precis deklarerat, smidigt med ett enkelt sms. Väntar på att få håva in jättebeloppet 1271:- som jag enligt beräkningarna är berättigad till. Då blir det fest!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar