6 april 2016

EwasBetraktelser




  • När man kör bil och stannar vid ett övergångsställe för att låta fotgängare gå över. I 9 fall av 10 så småspringer människorna över...varför?
  • Är det verkligen lättare att svälja mediciner i tablettform om man rycker huvudet bakåt i en snabb snärt samtidigt som man dricker vatten till?
  • På facebook ser man ofta saker som folk gillar och delar. Men varför i hela fridens namn måste man sedan i en kommentar skriva "delat". Bryr sig någon? D&G ser man ibland också, då har man tagit det till en ny högintressant nivå, både delat OCH gillat. Intresseflaggan går i topp! Finns dom som också måste fråga om dom får dela, det är väl bara att dela på! Det är väl det den som skrivit inlägget bara vill. Få så många delningar som möjligt.
  • När någon väl kommer fram till Bingolotto för att få välja ett nummer på lådan eller liknande. Så även där i 9 fall av 10 så måste dom fråga maken/frun/roboten/hembiträdet/guldfisken eller vad som sitter bredvid vilket nummer dom ska välja. Men herregud! Har ni ingen egen bestämmanderätt alls och om inte, det hade ni väl kunnat diskutera innan Oldsberg tar samtalet.
  • FINA! Detta ord som överdoseras överallt i sociala medier. "Tack fina du" "Kan fina@laxfjärten lägga ut en bild på sitt fina nyrenoverade fina kök?" "Och tack snälla fina du" Menar ni verkligen något när ni använder ordet fina? Fina mig hit och fina mig dit!                   
  • 4a....? "Min dotter är 4a år" Siffran 4 uttalas FYRA, vilket i det här exemplet således blir "Min dotter är fyraa år." Är väl lite i det övertydligaste laget? Ska jag skriva 9o, 7u, 3e?
  • Särskrivning! Orkar inte ens nämna det, men hur svårt kan det vara?
  • Köp&Säljsajterna på facebook! Svämmar över med små skitsaker som folk ska sälja. Salt och pepparkar 5:-, urtvättade t-shirtar med reklamtryck 10:-, kantstötta femkronorsmuggar från Ikea för 1:-. Hur orkar man ens ta skitdåliga, oskarpa bilder och lägga ut detta. Släng skiten istället! Sen bara att någon ska komma och titta på saltkaret för fem spänn, bestämma tid, ta sig tid för att inkassera fem spänn. Kanske prutar också så man bara inkasserar tre kronor. 
  • När t.ex LiveNation, Ticnet, SVT, Blixten och andra har annons på fb om kommande biljettsläpp så finns det sådana som måste upplysa oss andra om vad dom tycker om artisten eller liknande. T.ex: "Nej henne vill jag inte se!" "Skulle aldrig betala för att se skiten" "Han är inget att se, sjunger falskt och är ful" "Hon var bättre förut när hon hade långt hår" Tack så mycket för informationen, och jag kan inte annat än förundras över hur man ens tar sig tid att skriva allt detta om man nu inte ens gillar det. Troll!
  • Ordet FINA igen! Ett byggföretag har satt upp en banderoll en bit härifrån där det byggs nya lägenheter: "Här byggs fina lägenhet med bostadsrätt" Min undran, byggs det någonsin fula lägenheter? Är inte alla nya lägenhet som byggs fina?

Det är sånt här som snurrar i skallen på mig dagarna i ända, diagnos?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar