26 april 2016

NuBlevJagRäddIgen



Är det nu man ska bli orolig på riktigt eller? Säpo har bekräftat att det råder ett ökat terrorhot mot Stockholm just nu.  Några anhängare av islamiska staten befinner sig tydligen i vår huvudstad. Varför? Tror knappast dom ska närvara på Eurovision av den anledningen jag och Anne och tusentals andra ska göra. Nationella insatsstyrkan och piketpoliser är redo står det på Expressen. Och oroliga Ewa blir ännu mera orolig.

Ett Stockholm som närmsta veckorna kommer fyllas med tusentals hitresta från hela Europa och resten av världen med för den delen. Stora jippon och folksamlingar i Kungsträdgården, Centralen, tunnelbanan för att inte tala om dom två arenorna där festligheterna kommer hållas Globen och
Tele2.

Jag letar alternativa busslinjer som kan ta oss från Kungsträdgården till Globen och sen från Globen till Karlberg eller någon annan station för att undvika Centralen när vi ska hem. Tror vi ska akta oss för Centralen och tunnelbanan. Känns olustigt!
Är världsmästare på mycket men inte när det gäller den kollektiva trafiken. Kan någon hjälpa mig med alternativa resvägar?










2 kommentarer:

  1. det går att åka tvärbana från Globen till Årstaberg, där byter man till pendeltåg. Går nog inte att helt undvika centralen, globen ligger ju liksom på fel sida… om man inte åker tvärbanan till Alvik, tror det går från Globen? därifrån borde man kunna ta sig med t-bana till Brommaplan, för att där ta buss till Sumpan… det går ju en tvärbana där också förresten, vet dock inte hur långt eller var den ansluter… värt att kolla kanske. Är väl inte den snabbaste resvägen dock!
    Det ordnar sig nog.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Tack! Just ja, den där tvärbanan brukar Ingrid och jag åka minns jag nu. Vi får kolla upp helt enkelt. Eller sluta vara så nojjig...hihi.

    SvaraRadera