20 februari 2016

BraLördagMedMelloOchFamiljMinusEn



Tjopp tjohej!
Ledigheten har infunnit sig och jag känner mig glad och någorlunda utsövd. Nattens arbete var väldigt trevligt. Det kändes på en gång när jag klev in på avdelningen att det kommer bli en lugn och fridfull natt.
Det märks framförallt på vilken personal som jobbat på kvällen och jag har såklart mina favoriter som skapar ett magiskt lugn och trygghetskänsla hos alla boende, nåja nästan alla då.
Snabbt gick nattens tio timmar också, helt plötsligt var klockan 04.00 och jag satt på sängkanten hos en nyvaken, lite smått orolig boende och diskuterade favoritdrinkar, resmål, all inclusivehotellets för och nackdelar och mobiltelefoner. Enades om att gin tonic smäller högst.

I dag får vi huset fullt, i alla fall nästan. Erika kommer inte eftersom hon befinner sig åtta mil bort på bröllop. Men resten är på ingång.
Rudolf stack i väg redan vid 11.00 till nya favoritaffären Matvärlden i Veddesta för att handla framförallt gott kött till kvällens middag. Flat iron steak, top blade eller luffarbiff. Finns tre olika namn på detta fantastiskt möra och lättuggade kött.
Det slank tydligen ner en hel del annat också i kundvagnen bl.a räkor, chevreost, grönsaker, granatäpple, bröd och en whiskyflaska. Den sistnämnda förmodar jag att han köpt på någon annan butik.

Jag ansvarar endast för desserten och  att provsmaka vinet. Jag ska göra en Stellanapassad smarrig fruktsallad, det tror jag hon kommer gilla. Vaniljglass till, mums!

Senare i kväll blir det tredje deltävlingen av Melodifestivalen. Har tvingat Rudolf att lyssna på bidragen medans han skalade potatisen.
Behöver experthjälp för att jag ska fortsätta hålla mig i toppen på klubbsidans gissningsida och den andra sidan på FB som jag leder.
Fast i dag är det svårtippat, men jag tror ändå att Oscar Zia kniper en finalplats tillsammans med SaraHa som låter som Shakiras Waka Waka stundtals. Fast som sagt, det är bara min vilda gissning! Förresten är hon dyslektiker SaraHa, heter inte öknen Sahara?


Min levande väckarklocka! Klockan 11.00 tyckte han det var lagom att jag skulle kliva upp.


Blir lite festligt billigt bubbel i glasen också. Hittade en övervintrad flaska i vinkylen från förra året. Synd att den ska ligga där och bli dålig.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar