21 februari 2016

TrevligHälgStavasMedE



Hade en mysig kväll i går med Stella och hennes päron och storebror. En Stella som var i högform. Något som hon är för jämnan. Glad, busig och alltid något som ska undersökas.
Någon särskild matlust hade hon inte, petade i sig lite majs, kött och någon halv brödskiva. Efterrätten däremot var en succé. Hon älskar frukt och kunde nog äta hur mycket som helst. Helt tokig i granatäpple och vindruvor men apelsin, banan och äppelbitarna gick också ner. För att inte tala om vaniljglassen, den var nog godast. Längtar till i sommar då vi kan sitta ute i solen och mumsa glass tillsammans. Tur att jag älskar glass jag med! 

Efter att ha prickat in alla rätt i förra veckans deltävling från Malmö så blev det platt fall i går. Men jag behåller ledningen på den ena FB-gruppsidan i alla fall. Var fler än jag som tippade ett sämre resultat alltså.
På klubbsidan föll jag från topp 3 ner till 21:a plats. Fast det är väldig tajt och jag ligger bara 9 poäng efter ettan. Jag kommer igen! 
Nästa vecka blir det minst lika ovisst med många favoriter i startfältet. I går gladdes jag åt Oscar Zia, grym låt som jag tror kan gå hela vägen. Lisa Ajax har jag liiiiite svårt för, vet inte varför. Men hennes låt var kanon den med och det är ju den som tävlar och inte artisten egentligen.
Annars gillade jag Kuaksibubuudkeiua eller vad låt nummer 1 hette.  Hade man kunnat röstat på Henrik Schyffert hade jag gjort det direkt, han lyfte hela föreställningen och jag fnissade högt åt hans mellansnack.




Idag åkte vi till Täby Centrum. Rudolf hade för flera jular sedan fått ett presentkort av sitt jobb på Melanders Fisk med utgångsdatum sista februari. Tanken var väl egentligen att vi skulle besöka någon av deras restauranger i stan men det har som mycket annat runnit ut i den berömda sanden.

Hade kanske varit kuligare om Rudolf hade prickat in sin TRD-dag någon annan dag. Han sa ingenting på hela resan utom ordet "vänster" en gång. Det var när han inte hittade riktigt.
Fast nu överdrev jag en smula, han pratade faktiskt lite under lunchen vi åt på Melanders. En lunch som jag hellre hade ätit på restaurangen vägg-i-vägg Vapiano.
Min caesarsallad för 155:- var definitivt inte värd sitt pris. Jag som självutnämnd caesarsalladsexpert tyckte den var fruktansvärt torr och tråkig. Rudolfs stekta strömming med potatispuré var desto bättre, där fanns det inget att klaga på. Det var ju bra!

Vi handlade med oss lite pilgrimsmusslor, färsk tonfisk och varsitt fiskspett. Fiskspetten blir morgondagens middag och det andra åt vi idag, väldigt gott. Gustav fick halva min tonfiskbit, jag orkade inte men det gjorde han. Kan väl tycka att priserna på fisk och skaldjur på Melanders är lite i överpris. Räkor för 270:- kilot och dom rökta räkorna för 280:- kilot. Är dom så mycket bättre än i annan butik typ Matvärlden? Jag tror faktiskt inte det. 

Vi fikade på Starbucks innan vi haltade hem. En jättebalja med latte, tog en stund att få i sig den men det var väldigt gott och varmt.


Sen var det långa benet före minst fem meter, som alltid. Går inte direkt att föra någon konversation med maken när han alltid trilskas att ha eld i baken. Är han bjuden på eldsvåda tro? Han är ju förvisso en gammal avdankad brandman. Fatta när jag ska titulera mig Kryckmadame, hur ska det gå?

Kammade hem storkovan under kvällens Bingolottospelande (snaaaaaaaaark) 150:- OCH två Sverigelotter. Härligt när cashen rullar in.




PS: TRD betyder Tysta Rolf Dagen och det är ett litet internt skämt vi använder oss av i närmsta kretsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar