29 februari 2016

HelgensSysslor



Sådärja! Dags att luta sig tillbaka och pilla navelludd i ett par dagar. Helgen gick fort. Jobbmässigt förbaskat lugnt och stilla, såklart väldigt skönt men ack så långsamt timmarna kröp fram.
Blev lite kort om sömntimmar på både lördagen och söndagen p.g.a olika kalas.
På lördagen ett 2 x 70 årskalas hemma hos Anne och Peter på Ådö. Det var Rudolfs bror Ulf och hans fru som firade sina bemärkelsedagar.
Fint ordnat av Anne och Peter, catering från Ica Bålsta som var mycket gott. Och alla såg ut att trivas bra.
Tidig hemgång för mig och tidig avgång till jobbet eftersom jag ville se sista deltävlingen i från Gävle.
Bänkade mig bredvid en boende i tv-soffan på avdelningen som tyckte Panetoz var svängig och därmed bäst.

Söndagen var vi bjudna på namnsdagfika hos Emilie. Det fanns några att fira eftersom vi i det närmaste heter Maria allihopa.
Emilie hade gjort en fruktsallad med med bl.a en massa goda bär och exotiska frukter i, vaniljkesella till och det var supergott. Stella åt med stor aptit, hon älskar frukt och bär. Hon äter överlag det mesta som bjuds och är som tur är inte så petig, bara kokt potatis som inte står så högt i kurs.

Blev middag hos oss senare. En spontan grej som blev väldigt bra. Familjens män åkte och handlade föda och familjens kvinnor åkte hem och tog hand om barn och hund.
Jogge och Emilie fixade det mesta i köket i vanlig ordning medans vi jagade vilt barn och gullig hund. Erika fortsatte sitt arbete med att kolla våra alibin under natten då Palme blev mördad. Vattentäta allihopa som tur var.
Middagen blev som alltid väldigt god och mysig. Jag älskar dessa söndagar då vi är tillsammans allihopa i vår lilla familj.
Särskilt när jag slipper fixa middagen och stöket efteråt. Bara leka och mysa med Stella och Carlos, det är oslagbar livskvalité.


Palmeutredningen, del 76387238. Erika har nog det mest vattentäta alibit eftersom hon inte ens var född men väl påtänkt under mordnatten. Emilie och Jogge var bebisar och slinker nog undan vidare eventuella förhör. Rolf däremot?
Han är grön han med, jobbade som brandman på den tiden och var således bjuden på eldsvåda just denna natt medans jag satt uppe och kollade på någon rockgala på våran tjock-tv och vår 11-månaders bebis råkade sova just då. Ganska skönt faktiskt eftersom hon aldrig sov vidare bra på nätterna och var brutalt morgonpigg. Hon sov aldrig längre än till 4.00 och jag var ett tag på väg att reklamera henne.  Kan vi få en som sover istället?


Ett glas fisljummet kranvatten från Bålsta och Linda Bengtzing på tv-apparaten. Hon var ganska fisljummen hon med och kom såklart sist, inte vidare otippat.

Alltså den här tjejen, hon gör mig så lycklig! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar