22 maj 2015

FörMycketFörMaken



I går kväll dukade jag upp en gigantiskt buffé med italienska delikatesser framför tv´n och ESC-semin. Nåväl, lite överdrivet kanske, inte så vidare gigantisk utan snarare lagom.
Jag tände mina favoritljuslyktor och hittade en slatt vin, precis lagom för en person, nämligen moi.
Moi  är franska och betyder: jag, mig, själv. Väljer man att läsa det på finska så betyder det i stället: hej eller tjena (allt enligt Wiktionary) och då blir min mening väldigt underlig. 

Trodde i min enfald att maken skulle dyka upp men det verkar som han har stigit i graderna på Wenngarn (syns inte i lönekuvertet) han är nu förste grisgrillare också (säg vad han inte är på det där stället). Var tydligen något event eller något sällskap  som ville slafsa i sig helgrillad gris.

23.00 var han hemma och då gapade det tomt på min fina träskärbräda där jag så omsorgsfullt lagt upp alla Lidldelikatesser. Slatten var också urdrucken sen länge.
Att arbeta 17 timmar tycker inte jag är okej, jo kanske som en engångsföreteelse. Visst är det förbaskat roligt att det går så pass bra för Wenngarn, med massor med bokningar, event och skojigheter men det skulle vara kul att kanske någongång få se sin man vid middagsbordet. Det har inte hänt sen 1 oktober 2013.
Lever i stort sett som ensamstående, vi möts ibland i dörren när jag åker till jobbet vid 20.00.
Han kommer bränna ut sig om han inte redan är det. När han är hemma så sover han, förstår det, han är helt slut.
När han tagit ut någon enstaka kompdag så är han allt annat än ledig, telefonen ringer i ett. Tror han hade minst 30 samtal när han var hemma sist. Ingen vila alls för karlstackarn.
Inte ens båten kom i sjön när det var sjösättningsdag, då jobbade han och kunde omöjligt sjösätta . Trist! Nu ska den tydligen i på måndag, hoppas han har möjlighet att vara med då och att inte det är någon gris som ska grillas just då, annars blir det en sommar med båten på land. Kul för honom.

Semestern närmar sig, han vet fortfarande inte om eller när han ska ha någon form av ledighet. Jag kan inte planera ett piss! Vill boka resa till Rom, går inte. Vill boka hotell längs Retrovägen vi kanske ska åka, går inte. Vill boka hotell i Mariehamn och hälsa på Erika, går inte. Vill boka en Greklandresa i augusti, går inte. När sommaren är slut så kommer vi inte ha gjort något av dessa grejer, jag lovar.

Jag ska i alla fall vara ledig nästan 7 veckor i sommar ska bli spännande att se om vi kommer få någon dag tillsammans.
Slut på gnället och över till något betydligt roligare, nämligen Måns.

Trots att han är favorit så var jag dönervös inför röstningen. Men som sagt, han levererade, är fantastisk och bara bäst. Underbara Måns!

Jag jobbar på lördag men såklart ska jag försöka se så mycket jag hinner. lite skeptiskt till det. Han går ut med startnummer 10, perfekt då hinner jag kanske möjligen få mina orosmoln lite lugna.
Nu ska jag strax åka till mamma, Willyshandling och sen steg 1 i mobiltelefonhandhavare. Piuhhh!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar