21 maj 2015

RehabTräning

Startade tidigt i morse, redan 8.15 var jag på rull, nymummad, nyfluxad och med rena fossingar.
Skulle träffa doktor Förberg på Järva Specialistmottagning klockan 9.15, men ni känner väl mig? Alltid bra att vara ute i god tid! Kan vara trafikstockning så dags, man vet aldrig. Det var det inte som tur var så jag var alltså på plats efter sirkalisa 26 minuter.

Det var huggsexa om den enda lediga p-platsen utanför.  Finns endast 10 platser, skandalöst..på ett sjukhus?! Skärpning Aleris.
Snabb som attan backade jag in i den lilla rutan! Stolt som en tupp eftersom jag är urusel på att backa. Har svårt att vända på skallen och titta bakåt, sist jag gjorde det var 1981. Men efter en smärre krock just nämnda årtal fick jag en släng av en whiplashskada och är efter det oförmögen att vrida på huvudet.
Rudolf säger att man ska använda sidospeglarna när man backar, det gjorde jag idag och det blev så bra. Två taxichaffisar gjorde vågen, nja eller inte riktigt men tummen upp i alla fall.

Doktor Förberg förstod att jag har ont i foten. Den mår inte bra, ledbanden är helt förslappade och uttänjda (stavas det så?) och i dagsläget är det sjukgymnastik som gäller. Funkar inte det efter ett par månader så kan operation behövas. Tack men nej tack.  Blir en sommar på balansplatta alltså. Som den Papphammar jag är så kommer jag säkert ramla av plattjäkeln och bryta lårbenshalsen i stället. Balans har jag inte direkt svart bälte.
Tror inte det kommer bli någon kombination balansplatta/vinintag, det har jag bestämt.
I övrigt tyckte doktorn att jag hade snygga fötter men med väldigt höga fotvalv. Är det bra eller dåligt? Glömde fråga faktiskt.

Nu ska jag bara vänta på remissen till sjukgymnastiken och sen sätter jag igång med min rehab.
Wish me luck!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar