23 augusti 2017

Jahapp!



Efter gårdagens mer eller mindre skittrista besked om att det är ett diskbråck och lite annat krafs i nacken som gjort livet surt för mig dom senaste månaderna så var det i morse dags att ringa vårdcentralen och ställa frågan: Vad händer nu?
Fick prata med en sjuksköterska som berättade att jag var tvungen att komma dit för ett läkarbesök. Varför det? Jo, för att läkaren måste SE mig och även UNDERSÖKA mig IGEN för att ta ställning till sjukskrivning och remiss till specialist.
Ehhhhh, va? Räcker inte svaret ni har från magnetröntgen? Dessutom var jag på ett läkarbesök för tre veckor sedan.
Fick en läkartid en kvart senare, blev alltså en smärre brandkårsutryckning för mig som nyss klivit ur sängen. Men chockad såklart att få en läkartid inom en kvart, sist väntade jag 11 dagar på en akuttid.

Läkarbesöket var ett rent skämt! Kände med en gång när jag blev uppropad att den här doktorn kommer inte fatta ett skit.
Hade rätt såklart, fick  mer eller mindre tjata mig till en remiss till en ryggspecialist/ortoped. Doktorn tyckte jag skulle vila och gå på sjukgymnastik. Ortopeder gör ingenting i alla fall sa hon ett antal gånger.
Vila? Har inte gjort något annat hela sommaren. Och sjukgymnastik, absolut men först och främst vill jag att en kunnig läkare förklarar min diagnos. Eller diagnoser, vad menas med nervpåverkan, svullen benmärg, reduktion av diskhöjderna? Jag vill veta mera som t.ex vad jag ska tänka på, får jag bära, röra mig, smärtlindring o.s.v.

Rätt som det var när doktorn satt där och skrev på datorn så utbrast hon "Vill du operera dig?"
Måste jag ta ställning det det nu? Här? Vid ditt skrivbord? Klart jag opererar diskbråcket om det är enda utvägen att bli smärtfri. Men den frågan vill jag att en specialist frågar mig.
Vidare så klämde hon lite på nacken, kollade om styrkan var nedsatt i mina armar och sen skulle hon ha mig att vrida på huvudet vilket jag inte kan alls för det gör så ont.

Blev sjukskriven i drygt tre veckor och jag påpekade för femtioelfte gången om remissen. Då gav hon mig sitt block och sin penna och bad mig skriva ner vart jag vill bli remitterad.
Kluttrade ner Spine Center i Upplands-Väsby och Sophiahemmet.

Reste mig och gick ut, det sista doktorn sa var att ortopeden inte kommer göra något i alla fall.
Jag svarade inte utan åkte hem. Jäkla skitläkare!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar