12 augusti 2017

TreÅrSnart



Hur ska jag någonsin kunna säga nej till dessa vackra ögon? Den här lilla filuren har lindat sin mormor runt alla lillfingrar som finns att tillgå. Skulle kunna göra vad som helst för henne, ta ner månen t.ex.
I går facetajmade vi och Stella lägger huvudet på sned och frågar om hon får "komma till dig?" Svarade att hon alltid får komma till mormor och morfar, då blir vi så glada.


Vi hade en härlig dag i sommarvärmen. För i går visade sig faktiskt sommaren från sin bästa sida. Var väl ändå på tiden.
25 grader och strålande sol. Rudolf satte igång vattenspridaren och Stella var överlycklig.  Har mest bilder på henne när hon springer naken som jag givetvis aldrig skulle visa offentligt men en badbild i skurhinken men handduk runt lekamen går bra.


Mitt i allt badande kom det leverans, leverans av Stellas treårspresent som vi dividerat fram och åter om. Eftersom det är slutet av säsongen för en sådan här pryl så beställde jag den redan nu då det börjar ta slut i butikerna. Men föräldrarna har givetvis givit sin tillåtelse så då var det bara att klicka hem den.


På eftermiddagen åkte vi till gammelmormor och hälsade på.
 Kossan fick så påpassligt lite välling under bilfärden.


Den här lilla sötnosen då! 
Världens finaste Alessia som bor i mitt hjärta tillsammans med sin syster ❤❤


 Kvällen var en sådan där härlig, ljum sommarkväll som det har varit alldeles för få utav denna sommar. Rudolf och jag drack en liten flaska Prosecco jag fått av Anne och Torbjörn, den var jättegod men tog slut alldeles för fort. Gustav drack vatten och myste med oss i solen.


Idag har vi då levererat och monterat denna förtidiga treårspresent till Stella. Tanken var att allt skulle vara en överraskning. Vi skulle iordningställa den när Stella är i Italien och att hon skulle märka den när hon kom hem tre dagar efter sin födelsedag. Men Rudolf tyckte annorlunda. Han menade att i mitten av september kanske det redan har blivit höst och det blir en kort studsmattesäsong för Stella.
Smart tänkt och därför fick hon den nu så hon hinner utnyttja den.


Hon var ivrig flickebarnet! Frågade åtminstone 100 gånger om dom var färdiga, får jag hoppa nu m.m.
På slutet när Jogge fixerade nätet längs ner så smög hon sig in och började provstudsa i smyg, för säkerhets skull på tå så ingen skulle märka något. Så galet gullig!


 ÄNTLIGEN så var det klart! 
Som ständigt orolig mormor OCH mamma har jag alltid varit emot det här med studsmattor. Rädd för frakturer och andra skador. Men efter att läst på, lyssnat vad barnläkare anser, googlat så har jag ändrat mig.
Kollade såklart även upp säkerheten på mattorna och den här låg i topp. Saken var biff och jag hoppas att mina barnbarn får många roliga stunder med den. Och förstås att barnen vet vad det är för regler när man ska hoppa. Enligt läkarna så kommer eventuella frakturer till så att det är flera barn som hoppar samtidigt och att en blir liggande och påhoppad. Eller såklart att barnet ramlar av studsmattan om nät saknas. Men med rätt skyddsnät och hoppregler m.m så är skaderisken minimal enligt dessa s.k experter.
 

 Carlos ville också prova, han gick fram till stegen och ville upp. Sen fick han sitt vanliga tokryck och for runt runt. Han var så söt och hade jättekul han med.

Annars så har dagen idag varit ganska eländig. Haft ont och börjar bli rejält less på det här.  Sov två timmar efter vi kom hem från Stella, hade ont och var galet trött. Rudolf slipade och målade i uterummet.
Vaknade av att min bror Owe rycker upp toalettdörren här nere och går in och kissar. Jag skriker från sovrummet "den där toaletten kan du inte använda!"
Joho, det gick skitbra får jag till svar. Förklarar när han kommer ut att den inte är i bruk än. Som tur är skrattar Rudolf åt eländet och Owe får en hink vatten att spola med. Glad att han inte gjorde tvåan.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar