26 augusti 2017

VilkenHärligDagViHaftIdagMormor


I dag så följde jag med på utflykt till vackra Wenngarn eftersom Stella ville hälsa på Pinnen (geten) och hans kompisar och sen grisarna såklart. Vi packade in oss i Emilies bil och det blev tämligen fullsatt. Förutom chauffören så var det Erika, Stella, Alessia, Carlos och jag.
Är skönt att få umgås med dessa filurer och slippa bara vara hemma i ensamheten och ha tråkigt, fundera och vara gnällig. Finns säkert dom som anser att jag far omkring för mycket men se det är tillåtet i rimliga doser och så länge jag orkar.

Jag vet att jag tjatar om Stella men hon är i en sådan härlig ålder just nu. I dag sa hon så mycket roliga saker och man får bita sig i läppen för att inte skratta. Synd att man glömmer hälften utav vad hon säger bara.
Hon är redan lillgammal och droppar det mest otroliga meningarna ur lilla munnen hela tiden. 

Som t.ex idag då vi skulle äta lunch på Slottet. Jag tog upp min plånbok och gav Stella mitt kort och sa att hon skulle ge det till mamma så hon kunde betala medans jag satt kvar med Alessia och Carlos.
"Som vi brukar göra då!" svarade hon. Precis som om hon menade att mormor betalar alltid, hahahaha!
Efter lunchen drack vi kaffe och Stella ville köpa en glass. Hon fick en 20-kronorssedel av Erika och jag gick med henne. När hon betalat alldeles själv till tjejen i kassan så sa hon: "Asså, jag är så bra på att betala"


Slottscafeét serverar på vardagarna en enklare lunch i form av en buffé bestående av två olika sorters kalasgoda pajer, två olika sallader, lite olika röror, gott bröd, soltorkade tomater, dessertostar och lite annat småplock. Kaffe på maten ingick och det kostade bara 125:-, och allt var jättegott och prisvärt. Stella brukar härma mig just när jag säger mitt favoritord........PRISVÄRT!


Stella ville ha våffelbuffén, våfflorna gräddar man själv och sen finns det sylt, grädde och lite olika strössel. Den kostar bara 49:- och flickebarnet åt nästan två hela våfflor.
Jag brukar säga till Emilie och Jogge att dom ska vara glada att dom har fått ett barn som inte är det minsta gnällig när det gäller mat. Hon äter med glädje allt förutom broccoli.


Det bästa med Wenngarn, förutom att hela stället är underbart är att hundar är välkomna överallt.
Carlos trivs på Wenngarn och han la sig tillrätta medans vi lunchade. Han är en duktig vovve!


Här står min lilla primadonna och avhandlar slottsträdgården i ord.
 

Bus i blicken 



Linda och Olle är två av dom tre grisarna som bor på Wenngarn. Stella har döpt dom och jag tycker att namnen är ganska passande, haha! Kanske någon som fattar vinken....

Lite skoj att det verkar som vi har ringt varandra om färgvalet på kläder innan vi åkte. Tre generation som gillar rosa ser det ut som. Själv ser jag ut som Quasimodo, borde jobba på min hållning och det syns att jag är stel och har ont.

 

Som alltid tar vi oss en tur till lekparken innan vi åker hem.  När vi skulle gå till bilen så sa Stella till mig "Tänk vilken härlig dag vi haft idag mormor!"
Mormorshjärtat smälter och jag får ibland nypa mig i armen för att fatta att jag faktiskt är så lyckligt lottad att få vara mormor till dessa tre små raringar ❤❤❤

Alltid kul med utflykter men jag blir mer eller mindre helt slut så eftermiddagen ägnade jag mig åt vila raklång på sängen och mer värktabletter. Försöker äta duktigt enligt ordination i hopp om att det ska hjälpa, men nja jag blir långt i från helt smärtfri.  

På måndag börjar jag på sjukgymnastik och hör och häpna!? i går mailade jag vårdcentralen för jag var ju som ni vet ganska osäker att Doktor Värdelös skickat någon remiss till specialist som jag bad om.
Fick svar idag att remiss var skickad till Spine Center Stockholm. Så nu är det bara att vänta......

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar