14 augusti 2017

SkåneÖsterlenKivikÄlskart





Lovade er att jag skulle visa lite bilder från våra dagar i Kivik i slutet på juli. Har redan skrivit ett inlägg om vistelsen men några bilder kom inte med den gången.
Närmare 70 mil för oss att resa till Kivik, lite långt för att träffa några av sina bästa vänner, må och äta gott. Men klart värt det! Bilar man dessutom med en snackpåse som jag gjorde så gick det tämligen snabbt. En smula ironi i den meningen tror jag dom flesta förstår. 


Första kvällen blev det en tur till vackra Svabesholm där Eva och Åkes vänner hade ordnat med ett knytis i smörrebrödstema och med efterföljande bouleturnering. Några av deras vänner känner vi men dom flesta var nya ansikten men alla så trevliga och roliga. Trist att vädret inte var det bästa men kul hade vi. Har inte riktigt fattat ännu hur lagen var uppdelade men jag tror det var något i stilen Stockholmarna mot Skåningarna och typ ingen vann eller?!


Vi kikade och beundrade den nyinköpta husbilen som var jättestor.
En sådan skulle man ha. 


På dagarna gjorde vi små utflykter eller så promenerade vi runt i vackra Kivik och njöt av havet, alla fina små och stora hus och blommor.
Kanske lite pensionärsvarning på det. Här utbrast jag: Åh, vilka fina rhododendron! Medans Rudolf rättade mig och sa att det var syrener?! Till slut enades vi något osäkra om hortensia...?



Vi blev utrustade med egen "hemmanyckel" eftersom värdparet hade ett jobb att sköta



En dag åkte vi Sveriges äldsta ånglok. En tur och returresa mellan Brösarp och S:t Olof.
http://www.skanskajarnvagar.se/  Det var en trevlig tur med blandat resesällskap. Barnfamiljer som verkade tro att resan skulle ta tre dagar eftersom nästan alla hade med sig kylväskor och termosar och dukade upp mackor, läsk, yoghurt, godis, frukt, kaffe och annat under den 35 minuter lååååååååånga resan. Måste man äta hela tiden?
Vi andra som inte åt oss igen resan tittade istället ut genom fönstren och fick se vacker natur, kossor, får, blommor, gamla vackra hus, vinkande barn, någon enstaka hund, traktorer och en liten bäck. Det var en trevlig resa med en konduktör som klippte biljetterna och gapade "nypåstigna?" på skånska.


Hamnen i Kivik


Jag badade tassarna vid Stenshuvuds Nationalpark. En bit magi på Österlen, vackert som attan det lilla vi såg. Gick nämligen inte så himla långt p.g.a.min sviktande hälsa. Om någon undrar om mitt vänstra skenben försökt hänga sig så har ni fel. Det är en s.k flexikoppelskada som läkte extremt långsamt. Tydligen en vanligt förekommande skada hos hundägare.


Vi besökte en del loppisar som t.ex den här som låg i Svabesholm.


Handlade goda hallon längs vägen och swishade betalningen. Smidigt!


Besökte Lennart Nilssons fotoutställning. Var en fantastiskt utställning med väldigt fina bilder. Intressant!


Bl.a den här närbilden av en lobotomering. Borde fler prova på...haha!


Den här vackra utsikten vaknade vi till varje morgon. Havet syns därborta... 


Ytterligare en loppis i Rörum. Där fanns så mycket fina saker men priserna var därefter också.
Längtar tillbaka ❤
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar