1 augusti 2017

KivikÖlandMopparVilohemOchBröllop




Godkväll i stugorna!
Nu är jag tillbaka igen. Kom hem i går kväll. Vi har haft det jättebra på vår lilla roadtrip på 150 mil och jag känner mig faktiskt ganska utvilad. Hade såklart varit mycket roligare om jag inte fått problem med min nacke just nu. Har ständig värk och hela huvudet är som en enda stor nackspärr.

Men som alltid försöker jag att bita ihop, jag hade ju sett fram emot denna vecka så otroligt mycket.
Vi började med att åka till Kivik för att tillbringa några dagar i detta underbara paradis. Vi bodde hemma hos Eva och Åke som öppnade upp sin hem så generöst till oss. Fick till och med egen nyckel eftersom dom jobbade från ca 11.00 till sent på natten när restaurangen stängt..
Sov som stockar gjorde vi också, en morgon vaknade vi 9.00! Kan inte minnas när jag gjorde de sist. Ingen katt att släppa ut hade vi heller. Vaknade alltid till en underbar doft från bageriet som är närmsta granne med Gilcks.
Tur att vi inte bor nära ett bageri, då skulle man väl väga 300 kg, minst.

Ni som tittat in på min Instagram eller Facebook vet redan hur makalöst gott vi ätit och druckit denna vecka. Eva är en riktig stjärnkock och maten gör mig lycklig.
Herregud vad glad jag var i morse då vågen "bara" visade 1 kg plus. Hade tippat på minst 4 kg. Nu är det fullt fokus på minus denna vecka och alla andra kommande veckor också.

Det var med sorg i hjärtat vi kramades hej då i fredagsmorse. Jag hatar avsked! Men vi kommer att ses i oktober om inte förr, längtar. Eva och Åke är ett par gudomligt generösa människor med stort stort hjärta. Man kan inte annat än älska dom och jag är glad att få ha dom som fina vänner.

På fredag eftermiddag landade vi i Borgholm på Öland. Jag som tillbringat varenda sommar från det jag var 4 år tills jag var typ 16 år på Öland kände knappt igen mig.
Vi checkade in på Drottning Victorias Hotell och Vilohem och jag som royalist var i mitt esse. Överallt så var det vackra inramade foton på kungligheter. Rudolf blev lite trött när jag var tvungen att fota varenda tavla. Men sån är jag!

Det märktes verkligen att vi var på just ett vilohem. Allt var tyst och stilla, inga tv-apparater, fridfullt och med en makalös vacker trädgård där man kunde gå omkring och botanisera bland växter, blommor och fontäner. Underbar frukost och med en fantastiskt trevlig personal som tassade runt och småpratade med oss gäster och nynnade med i den softa musiken som ljöd ur högtalarna på lagom låg nivå.
Rudolf gillade frukosten. Fanns det mesta: sill, ägghalvor med stenbitsrom, äggröra, prinskorv, bacon, dessertostar, salami, skinka, hårdost, frukt, caprese, havregrynsgröt, bröd i massor och lite till.
Har tagit massor med bilder (otippat?!) men just nu blir det ingen bildvisning eftersom jag befinner mig hemma hos Carlos och lånar Emilies dator.
Bor hos Carlos tills på fredag då hans familj kommer tillbaka från sin lilla semesterresa. Vi är förstås hemma hos oss på dagarna men nätterna tillbringar vi här. Tror inte Gustav skulle uppskatta att dela säng med sin värsta antagonist.

Vi hann med ett antal loppisar på lördagen. Rudolf gick bananas, han tyckte det var jätteskoj. Tänk att det var jag som sa att nu räcker det med loppisar.
Ett museum i Störlinge besökte vi också. Det var ett lantbruks och motormuseum som naturligtvis hade en massa veteranmoppar också.

Kvällens stora händelse och anledningen till att vi åkte till Borgholm var naturligtvis konserten med GES senare på lördagkvällen. Det var så bra! Medelåldern var säkert 47 år på publiken och alla kunde nog dom flesta låtarna. Sen finns det ju dom som tror att dom kan alla texter och det ser förjäkla kul ut när dom försöker sjunga med...
Stämningen var hög och vi fick oss en riktig nostalgitripp allihopa. Jag har faktiskt varit och sett Orup & Glenmark tidigare i slottsruinen, det var 1989. Ni minns väl alla "Upp över mina öron" som kom på andra plats i Melodifestivalen just -89. Tommy Nilsson vann med "En dag" och Orup var skitsur och kraschade hans tårta...ja jösses.

Var skönt att vi endast hade en liten promenad på max 5 minuter hem till Vilohemmet som låg i anslutning till Borgholms Slottsruin. En egen liten grön grind gick vi igenom och sen var vi hemma, smidigt.
Efter frukosten checkade vi ut, tackade för en angenäm vistelse och knappade i Hjorteds Mopedmuseum på Google Maps, Tack gode gud för Google Maps!
Knappt två timmar senare var vi framme. Och jag räknade ut ganska snabbt att det här besöket skulle ta tid. Ägaren, en trevlig äldre man och Rudolf hade så mycket att prata om. Tror inte maken pratat så mycket under hela veckan som han gjorde nu med denna främmande man och tillika själsfrände.
Rudolf hivade gladeligen upp sin telefon och visade bilder på sina tre ögonstenar (och det var inte fru och barnen kan tilläggas om nu någon trodde det)
Dryga två timmar, tre kaffekoppar, en mazarin och en GB-sandwich senare så hade Rudolf drygat ut sin lilla moppesamling med ytterligare en dyrgrip som råkade vara till salu.

Vad han inte tänkte på var hur vi skulle få hem ekipaget från 1953. Det blir alltså ytterligare en resa till Hjorted 33 mil ENKEL resa.

När vi till slut lämnade moppemuseumet så började bensinlampan i bilen lysa. Shit, tänkte jag som alltid blir vrålstressad och tankar bums så fort den börja lysa. Men ute i dom småländska skogarna fanns det inga mackar att tillgå.
Till råga på allt så missade kartläsaren att hojta till piloten att ta av vid Västervik där det skulle finnas ett antal mackar.
Oj, vad jag var orolig att vi skulle få bensinstopp men som tur var så räckte det till Gamleby och ingen var gladare än jag.

Ville så gärna hinna hem och få pussa på mina barnbarn innan dom somnade. Vi hann och till och med med en spontanmiddag tillsammans på Grilliant (saknade Erika förstås) Stella blev glad när vi sågs och ville följa med oss hem men det gick ju inte eftersom dom skulle åka till Smögen dagen efter.
Längtar till nästa vecka, då ska vi leka många gånger om min nacke samarbetar.

Annars den här veckan är det fullt fokus på BRÖLLOP! Kan inte fatta att det bara är några dagar kvar. Vet att det kommer bli ett galet vackert bröllop och jag hoppas jag och Beate har koll på allt som dom två utnämnda toastmadamer vi är. På onsdag och/eller torsdag träffas vi och finslipar tillsammans.
Äsch, det kommer gå bra! Är inte nervös, inte ännu i alla fall. Prata kan jag, det vet väl alla?

Nu tror jag att jag ska ta lille Carlos och krypa i säng. Glömde öronpropparna hemma så vi får hoppas att han varken snarkar eller släpper väder alltför högt.
I morgon ska jag bara vila, eller försöka i alla fall. Har bara ett frissbesök inbokat sent på eftermiddagen.
Som sagt bilder kommer dyka upp senare, håll ut.

Just ja! Jag var på mitt s.k akutbesök på vårdcentralen idag. Doktorn hette Carlos och det tyckte jag var sjukt kul. Som tur var så tyckte Doktor Carlos likadant som doktorn på Närakuten att jag måste utredas och en remiss för röntgen är skickad. Fick även Tramadol utskrivet då jag inte kunnat äta Citodon som gjorde mig illamående.
Blir lite besviken att jag är sjuk på min semester, doktorn delade inte min uppfattning om att vara sjuk på semestern inte är något vidare skoj. Så ingen förlängning blev det. Men skit samma, jag vill bara bli smärtfri.

Godnatt mina vänner!



















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar