3 mars 2015

30År!

1985

 Grattis vårt fina hus, vårt Pettssonska Palats som jag brukar kalla det.
Idag är det exakt 30 år sedan jag och Rudolf som ivriga 24-åriga gröngölingar med hopp om livet  flyttade in.
Varenda spik har du slagit in, varenda liten pryl har du gjort.  Från att fälla 22 st träd på tomten, gjutit betongplatta till grund till färdigställt hus. Du är duktig Rudolf! Kan allt och lite till och huset är byggt i lösvirke, inget nyckelfärdigt här inte.
Inga direkta hurrarop från släkten fick vi heller, det var mest snack om att vi hade storhetsvansinne som byggde så stort och att vi aldrig skulle ha råd att bo kvar. Tji fick ni!

Vi bor kvar och trivs utmärkt även fast det är mycket som skulle behövas göra på huset nu. Vi behöver måla det igen, färdigställa renoveringen på övervåningen och för att inte prata om tomten som grott igen och ser för taskig ut. Jaja, vi hinner nog med också. Älskar mitt lilla "palats" och har svårt med tanken att jag skulle behöva flytta fast det drar lite i flytt-tarmen också. Få se vad det blir.
Kanske snart i en kommun nära dig....


Här står jag nyinflyttad med magen i vädret, benvärmare på benen
 och Knulpträskor på fötterna.  Hej 80-tal!


 Samma kök efter renovering -08.  Älskar mitt kök!
Hej 2000-talet och jag är varken gravid eller har benvärmare på mig.


 Annars så har jag inte ens kommit in i morgonduschen än. Ryckte ut till en bajsnödig Carlos i morse. Stella sov tungt efter en jobbig natt med lite skrik och feber. Svårt för Emilie att gå på hundpromenad då. 
Carlos var inte så vidare värst sugen på en skogspromenad utan uträttade sina behov tämligen snabbt för att sen vända hemåt till värmen igen.
Som tur var så har Stella mindre feber idag och var nästan lika glad som hon brukar.  
Efter en kopp kaffe och lite lek åkte jag hemåt. Måste sätta fart nu, frukostdisken står kvar, sängen är obäddad och jag är oduschad.

Klockan 16.00 hämtar jag Emilie och sen till pendeln för vidare färd mot stan. Längtar till middag på Fridays och sen Carola på Cirkus senare i kväll. Kommer bli en så himla bra kväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar