8 mars 2015

FinFinGuide



Ytterligare en mycket bra dag börjar lida mot sitt slut. Idag har vi.....vet inte om jag vågar säga det....varit på brunch på Wenngarn.....IGEN!
Ett jäkla springande dit tycker ni säkert och jag är benägen att hålla med. Men vi trivs ju så förbaskat bra där och maten är den bästa.
I dag hade vi med oss Emilie, Jogge, Stella och Giraffen. Stella skötte sig som alltid exemplariskt och satt och lekte med sin giraff i en matstol vid bordet medans vi fläskade i oss allehanda godsaker. Mer eller mindre nyttiga.

Kul att även en hel hög välbekanta ansikten var på plats i restaurangen för att ta del av den härliga brunchen. Det var Marie och Jonas, Pavlina och Emil, Nina och Magnus och Camilla.  Allihopa gamla trevliga vänner från Brunna, ja eller gamla och gamla dom är betydligt yngre än vi. Jag har varit arbetskamrater med allihopa av den kvinnliga sorten. Även Ewa och Börje fanns på plats, det var jättekul. Börje och Rudolf har också jobbat i hop som brandmän long time ago.

När vi var mätta och belåtna så hade Brunnagänget tänkt sig att gå en sväng på området eftersom dom aldrig varit där tidigare. Inte sen denna fantastiska förvandling har skett i alla fall.

Rudolf erbjöd då generöst sällskapet en guidad tur till fots i vårsolen där även Ewa och Börje hängde på. Först hämtades en nyckelknippa av fångvaktarstorlek och sen bar det av.  Han visade konferanslokalerna, Bollhallen, Kulturstallet, gymmet, Slottet, Slottskapellet, vinkällaren, Dammstugan, Engelska Parken och även några hotellrum. Mun gick i ett på honom som annars inte brukar tala mer än nödvändigt och knapp då heller. Framförallt inte på söndagar då jobbångesten börjar infinna sig inför måndagen, då är han tystare än muren.  Tror han är lite stolt över Wenngarn.
Det blev en sightseeing som hette duga, jag klämde i med lite värdelöst vetande emellanåt. Mest spökhistorierna, det är dessa jag är bäst på.

Tycker dock han hade lite dålig koll på gruppen som ibland spretade ut och frilansade lite här och var. Man kan som guide inte prata förräns ALLA står fint i en ring och lyssnar. Men som sagt han lär sig nog med tiden och jag tycker gott han kan skriva till "GUIDE" på sitt stolta CV.

Kul hade vi och efter dryga timmen var alla mer än nöjda tror jag. Mycket bättre reklam för Wenngarn än denna går inte att få och jag är säker på att flera av dom kommer tillbaka och övernattar, äter, dricker, deltar i Mordgåtor m.m framöver. En gemensam picknickkväll i slottsträdgården i sommar är också inplanerad. Sen blev den hejdåkramar och alla for hem till sitt.

På hemvägen svängde vi in till Familjen Gomez-Pettersson för att överlämna presentpåsen från Florida som vi glömde tidigare.
Tog faktiskt inte ett endaste kort på vare sig brunchen, bakverken, Brunnagänget, Ewa och Börje, Giraffen eller Rudolf i guidartagen.


Fast det är inte helt sant. 
Ett kort blev det, på en glad Stella och hennes glada och mätta mor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar