9 januari 2016

DetRullarPå



Julen är näst intill bortplockad. Granen är utslängd och jag tror jag fått dom flesta tomtarna tillbaka i jullådan. Känns lite sorgligt, julen kom och gick väldigt snabbt tycker jag. Låter ljusstakarna stå kvar några dagar i mina fönster, vill mysa lite till.
Efter denna kraftansträngning så blev det vila, Alvedon och kaffe i schäslongen framför min bästa kompis just nu, braskaminen. Behövs inte mycket för att värken tilltar.
Han var smart och tänkte till där Rudolf när vi gick i byggtankar för hundra år sedan. Vi måste installera en braskamin tyckte han medans jag ville hålla ner kostnaderna och ifrågasatte varför?
Tur att han inte gav sig. Hur skulle vi klarat oss utan den?
På tal om att hålla ner kostnader. Minns att diskmaskin var ett tillval och alltså inte ingick i maskinparken i köket. Vi valde att inte köpa till diskmaskin för vi kunde minsann diska själva.
Haha, gick två år sen kom vi på att det skulle vara himla smidigt med en diskmaskin, så då köpte vi en.

I natt har vi haft en gullig nattgäst, Erika var på besök och det var så mysigt. Klockan 9.00 tyckte Gustav att det var dags att gå upp för flickebarnet och väckte henne med en kärleksfull krafs på ryggen.
Rudolf och hon flyttar nu det sista här hemifrån till hennes lägenhet i Solna. Bl.a en soffa som jag fyndade på Läkarmissionen här i Bro för ett par hundringar. Ser helt ny och oanvänd ut, tror att den stått i något "finrum" och aldrig använts faktiskt.  Det är en soffa i gammal stil, precis som Erika föredrar. Kommer bli så bra i hennes lilla etta.

Emilie ringde nyss och frågade den där frågan som jag älskar mer än någon annan fråga:
Vill ni äta middag här med oss i kväll? Klart vi vill! Och när jag hörde menyn så började snålvattnet rinna i mungiporna, Cordon Bleu! Corden Bleu som är så fantastiskt gott och jag konstaterade snabbt att i dag kommer alla bonussmartpoints ryka på ett bräde. Men det är det värt!

Sen att jag får mysa, leka och gosa med mina små gullfisar är en bonus. Får inte glömma asken med dom färska hallonen jag köpte till Stella i går. Hon gillar hallon och hon kommer få äta med andakt, 33:- för 125 gram eller 30 stycken. I runda slängar en spänn stycket.
Hade köpt dom om dom hade kostat det dubbla, hon gillar hallon och frukt och bär är nyttigt. Och mormor har faktiskt råd med 33 pengar trots 80 % av lönen, karensdagar och annat fjoll.






2 kommentarer:

  1. Tydligen heter det cordon bleu enligt Google och jogge. Jag har då alltid sagt Gordon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag trodde lika som du. Ändrade nu så det blev rätt.

      Radera