11 januari 2016

It´sMonday



Godkväll i stugorna!
Började dagen med lite barnvaktande som inte varade mer än en knapp timme. I snålaste laget tycker jag. Stella sov när jag kom vid 8.30 men vaknade efter en stund. Var så mysigt att få vara med i morgonrutinerna såsom grötfrukost, tvagning, tandborstning, kamning av kalufs och sen val av kläder. Stella röjde runt bland kläderna och till slut kom vi överens att zebratröjan,  ett par rosaprickiga leggings och gråa halksockor skulle bli dagens outfit.

Vi hann leka en liten puttstund innan föräldrarna dök upp igen, alldeles för tidigt. Men väl en stund där jag hann med att bli totalsågad när det gäller min ljuva stämma. Jag som alltid trott att jag var värsta sångfågeln......
I alla fall så sjöng jag Blinka lilla stjärna och spelade på Stellas xylofon i trä samtidigt. Inlevelsen var det inget fel på, inte tonsäkerheten heller. Kanske valde fel tonart helt enkelt. Carlos valde att lämna rummet med en måttlig road blick medans Stella ställde sig upp satte båda händerna för öronen och blängde konstigt på mig.
Kan alltså lägga tillbaka sångkarriären på hyllan där den har legat sen mellanstadiet.

Åkte hem för att få oväntat fikafrämmat i form av f.d kollega Mia. Fina tulpaner och Krya-på-dig-kort fick jag också. Tack rara du!
Har idag även ringt till min gruppledare och flaggat för comeback på arbetet på onsdag. Inte för att jag är återställd eller smärtfri, långt i från. Men mest bara för jag faktiskt inte orkar ha det så här längre.
Min lokala vårdcentral vägrar jag uppsöka, inget händer alls där. Det går inte att boka tid utan man ska stå där utanför och köa en kvart innan dom öppnar tillsammans med andra indolenta snoriga krymplingar för att sedan hoppas att läkaren på den s.k lättakuten är kunnig i hälsenesproblematik. Min första läkare var det men han slutade såklart som alla bra läkare gör där.
Ska i morgon ringa Sofiahemmet och hoppas jag får en tid hos ortopedmottagningen trots jag inte har någon remiss. Enligt internettttttet så ska det gå.


 På eftermiddagen så lämnade jag in bilen på service hos Bra Bil i Brunna. Jogge var så snäll och hämtade mig och skjutsade hem mig igen. Carlos älskar att åka bil och tittade lite skeptiskt på mormor från bagageutrymmet. Tror han hade gillat bättre att sitta lite mjukt i det varma baksätet, men den tiden är förbi.


11 januari idag och min vän Lisa fyller 58 år. Saknar och tänker ofta på henne. Brydde mig aldrig om att åka till Minneslunden utan jag tände ljus här hemma istället.  Hoppas du bakat din goda marängtårta där uppe och att pappa fått smaka, han älskade tårta. 

Ja, så var det slut på det roliga, godnatt mina vänner.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar